Öğrencilerimizin yabancı dil öğrenme motivasyonlarını artırmak amacıyla 2014 yılından bu yana, onları Cambridge Young Learners English (YLE) sınavlarıyla buluşturmaktayız.

Özel Ege Lisesinde 2015 Mayıs ayında düzenlenen Cambridge Young Learners sınavlarına giren ilköğretim öğrencilerimiz elde ettikleri başarılı sonuçlarla sertifika almaya hak kazandı. Okulumuz konferans salonunda düzenlenen törende İlköğretim  Kurumu Müdürü Sibel Şenol öğrencilere sertifikalarını verdi. Öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

İngilizce öğreniminde başarıyı teşvik eden, seviyesini gösteren ve uluslararası geçerliliği olan Cambridge Young Learners English (YLE) sınavları özellikle 7-12 yaş arası çocuklara yönelik tasarlanmıştır. İngilizce öğretimi alanında uzmanlaşmış kişiler tarafından İngiltere’de hazırlanan ve sonuçları da orada değerlendirilen YLE sınavları, dil öğrenmeye ilişkin dört beceriyi (okuma, yazma, dinleme ve konuşma) ölçmektedir.  İçeriği resimli, renkli ve eğlencelidir.  YLE sınavları Starters (ilk seviye), Movers (ikinci seviye)  ve en ileri seviye olan Flyers olmak üzere toplam üç seviyeden oluşmaktadır.

Öğrencilerimizin elde ettiği skorlarla ulusal ve uluslararası kıyaslamaları daha sonra elimize ulaşacağından bu bilgiyi ayrıca paylaşacağız.