Özel Ege Lisesi davranış eğitimi çalışmaları “Bireysel, Toplumsal ve Evrensel Barış” temasıyla devam ediyor. Aralık 2015 -Ocak 2016 ayları boyunca ‘Barış’ temasını sevgi, hoşgörü ve sabır gibi önemli değerlerle besleyerek konuya dikkat çekildi.  Arkadaş ve aile içi ilişkilere barış olgusunun transfer edilmesi; şiddet, yıkım ve zulmün insanlığa verdiği zararların çok yönlü ele alınması, barışın insanoğlu ve dünyanın geleceği için öneminin vurgulanması çalışmanın amaçlarını oluşturmaktadır. Etkinliklerde, sorun ve anlaşmazlıkların şiddet ve yıkımdan uzak çözümlerle aşılabilmesi için tüm koşulların sonuna kadar zorlanması ve ortak çözüm arayışına girilmesinin önemini dile getirildi.

‘2016 Dünyada Barış’

Barış temalı  davranış eğitimi çalışmaları kapsamında  eş zamanlı olarak yürütülen faaliyetlerde beden eğitimi öğretmenimiz Orhan Ahmet Kocaağaç; 4., 5., 6. ve 7. sınıf öğrencilerimizle okul bahçesine ‘2016 Dünyada Barış’ sloganını resmetti.

Barış Temalı Dinleti

Okulumuz Türkçe Bölümü ise 8. sınıf öğrencilerimizle birlikte konuk salonunda düzenlediği programı  ‘Barış’ konulu şiirler yine ‘Barış’ üzerine söylenmiş güzel şarkılarla süsledi. Ayrıca Türkçe Öğretmeni Canan Kanberağaoğlu ile birlikte 6. sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu afişler ‘Barış’ temasına vurgu yaptı.