Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Buca Eğitim Fakültesi Fen ve Matematik Olimpiyatları (BEFMO) adlı yarışmanın final sınavı 30 Mayıs 2015 tarihinde yapıldı. 11. sınıf öğrencilerimizden Elif Ege Diken biyoloji ve Mehveş Özel matematik dallarında ikinci, Hasancan Çevik ise fizik dalında üçüncü olmuştur.

İnsan zihninin idrak edebildiği bütün kavramların ve bu kavramlar arasındaki bütün ilişkilerin ifade edildiği dil olan matematik ve fen bilimlerinde; sanmayan fakat bilen, inandırmaya çalışmayan çünkü ispat eden genç bilim adamlarına fırsat tanımak, var olan potansiyellerini fark etmelerine ve doğru yönlendirilmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.