Değerli Özel Egeliler,

Özel Ege Ailesi olarak bir öğretim yılını daha geride bıraktığımız bu günlerde her yıl olduğu gibi bir kez daha duygu ve düşüncelerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Çünkü bütün yıl boyunca yorulmayı aklımıza getirmeden belirlediğimiz hedeflere doğru koşmayı sürdürdük. Hepimizin başarılı olmak gibi anlaşılabilir istekleri vardı. Katılmayı istediğimiz yarışmalar, izlemeyi istediğimiz filmler, gitmeyi istediğimiz ülkeler, almayı istediğimiz madalyalar, söylemeyi istediğimiz şarkılar vardı. Keşfetmeyi, sormayı, anlamayı, öğrenmeyi, tanımayı istediklerimiz vardı. Velhasıl vardı da vardı…

Amaçladıklarımızın çoğunluğunu yapabilmiş olmakla birlikte zaman geldi bir puanla geride kalıp üzüldük, zaman geldi yarım puanla kazanıp sevindik. Coşkumuzu, inancımızı kaybetmeden elimizden geldiğince yol almaya çalıştık. Bunu bütün öğrencilerimiz adına rahatlıkla söyleyebiliriz. Hepsi ayrı ayrı kutlanmayı ve güzel bir tatili hak ediyor. Öncelikle onları kutluyor ve sevgiyle kucaklıyoruz.

Okulların kapandığı haziran ayı, aslında bizim için bir sonraki yılın hazırlıklarına başladığımız günlere denk geliyor. Aynı heyecanla aynı coşkuyla bir kez daha başlamanın, mezun olanları uğurlamanın, gelenleri karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Şimdi, derin bir soluk alıp yıl içinde evlatlarımızın yaptıklarını değerlendirmenin zamanı.
Yaklaşık 200 maddeden oluşan etkinlik takvimimizin yanı sıra; öğrencilerimizin yurt dışı çalışmalarını, TÜBİTAK sergilerini, diğer kurumların düzenlediği etkinliklerdeki performanslarını, sportif karşılaşmalarını, konserlerini, sergilerini, festivallerini, ulusal sınavlarını, akademik başarılarını kısaca yoğun bir gündemi de takip ettik. Anlatmakla, saymakla tüketebilir miyiz, herhangi bir çabayı gözden kaçırır mıyız diye endişelendik. Titizlendik. (Ciddi bir liste hazırladık. Akademik alandaki başarılarımız)

Sevgili Özel Ege Lisesi Öğrencileri,

Başarı öykülerine yenilerini ekledikleriniz için, ülkemizi yurt dışı çalışmalarda, uluslararası yarışmalarda sizinle gurur duyacağımız bir şekilde temsil ettiğiniz için, kazandığınız Türkiye ve İzmir dereceleri için; kendinizi sahnede, sahada, havuzda, labratuvarlarda geliştirirken verdiğiniz emek için, ağırbaşlılığınız ve cesaretiniz için hepinizi kutlarız. Bizleri ve ailelerinizi bakın nasıl onurlandırdınız. (Renkli bir liste hazırladık. Sosyal alandaki başarılarımız)

Özel Egeli olmanın aynı zamanda geleceğe güvenle yürümek demek olduğunu, yorgunlukların geçici, başarıların kalıcı ve hayatın uzun bir maraton olduğunu unutmayın. Bakın neler yaptınız. (Kondisyonu yüksek bir liste hazırladık. Sportif alandaki başarılarımız)

Değerli Ailelerimiz,

En değerli varlıklarınızı bize emanet ettiğinizin bilincindeyiz.” derken bunu yürekten söyledik. Evlatlarımızın yüksek karakterli, toplum yaşamında fikir önderleri olarak farklılaşabilen, uluslararası alanda rekabet yeteneği ve vizyonu olan, topraklarının kültür ve değerini içselleştirmeyi başarabilen bireyler olarak mezun etmenin gayreti içerisinde olan bir eğitim kurumuyuz.  Bu inançla bize olan güveniniz için yeniden teşekkür ederiz.

Tüm Özel Egeliler, iyi tatiller.

ÖZEL EGE İLKÖĞRETİM KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ
ÖZEL EGE LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ