Öğrenciler Avrupa Birliğini Öğreniyor Projesi, 26 Aralık 2014 tarihinde AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulmuştur. Projenin amacı, 10-18 yaş aralığında bulunan öğrencilerin Avrupa Birliği’nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusundaki bilgi düzeyini eğitim faaliyetleri yolu ile artırmaktır. Resim, Slogan ve Kısa Öykü kategorilerindeki eserler 13-18 Mayıs 2015 tarihleri arasında İl Jürisi tarafından değerlendirilmiştir.

Bu değerlendirme sonucunda 9. sınıf öğrencimiz Yaren Bozar, kısa öykü dalında İzmir birincisi olmuştur. Danışman öğretmeni Narin Mutlu ve öğrencimiz Yaren Bozar, 8-11 Haziran 2015 tarihleri arasında Ankara yapılacak olan Türkiye Final Yarışması’na katılacaklardır. Öğrencimizi bu başarısından dolayı tebrik eder, final yarışmasında başarılar dileriz.