Özel Ege Lisesi okul öncesi, 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri Aralık ayının yazar konuğu olarak Mavisel Yener ile buluştu. Öğrencilerimizin kendisi için hazırladığı sunumu dinleyen, öğrencilerle söyleşen ve onlar için kitaplarını imzalayan yazarımız, Özel Ege Lisesi Okul Radyosunda öğrencilere bir röportaj da verdi. Okulumuz 2. sınıf öğrencileri yazarın ‘Vampir Öyküsü’ adlı kitabını, 3. sınıf öğrencileri ‘Elma Şekeri Ülkesi’ adlı kitabını, 4. sınıf öğrencileri ‘Mustafa Kemal’in Kayıp Seslerinin İzinde’ adlı kitabını okudu.

Yener, aynı zamanda bu yıl 15.si düzenlenecek olan “Özel Ege Lisesi Günaydın Edebiyat Öykü Şiir ve Masal Yazma Yarışması”nda lise öykü kategorisinde seçici kurul üyesidir.

Çocukların birbirinden anlamlı sorularını yanıtlayan yazarımız, öğleden sonra sadece anaokulu öğrencilerinin katıldığı bir sunum gerçekleştirdi. Henüz okuma yazma bilmeyen öğrencilere yazar olmakla ilgili hayallerinden, kitaplardan ve kitap sevgisinin erken yaşta kazanılmasının öneminden söz eden yazarımız duygu ve düşüncelerini çeşitli dramalarla dile getirdi. Minikler Armut Kafa Ailesi’nin Serüvenleri serisini tanıma imkânı buldu

Okul öncesi etkinliğine Özel Ege Lisesi okul öncesi öğrencileri ile birlikte Forum Ege Güneşi Anaokulu, Neşe Erberk Anaokulu, Mavi İnci Anaokulu,  Oyun Gemisi Anaokulu ve Çikolatam Anaokulundan yaklaşık 170 öğrenci katıldı. Konuk okullara ve değerli yazarımıza teşekkür ederiz.

Mavisel Yener Kimdir?

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden 1984 yılında mezun oldu. Çocuk romanı, şiir, öykü, masal, radyo oyunu ve tiyatro gibi değişik türlerde doksana yakın eser verdi. Çocuk ve gençlik edebiyatı alanında yazılmış pek çok yapıta editör olarak da imza attı. TRT İzmir radyosunda, “Yüreğimizdeki Sesler” ve “Kitap Kurdu” isimli iki radyo programı hazırladı ve sundu. Halen Cumhuriyet gazetesinin kitap ekinde inceleme ve eleştiri yazıları yazan Mavisel Yener’in öykü, masal ve şiirleri ilköğretim ders kitaplarında yer almaktadır. Yazarın A.Akal ve N.Yılmaz ile birlikte yazdığı “Kırmızı Şemsiye” adlı oyunu, 2011-2012 sezonunda, İstanbul Devlet Tiyatroları tarafından sahnelendi.

Ödülleri:

Yaşar Kültür ve Eğitim Vakfının Yazı Ödülü (1978), Yeni Asır gazetesinin İçimizdeki Köşe Yazarları Ödülü (1998), ‘Evinden Kaçan Masal’ ile TÖMER Anadili Masal Yarışması Ödülü (1999), “Su Yeşili” öyküsü ile TÖMER Anadili 2000’e Öyküler Yarışması Ödülü (2000), ‘Üşengeç’ adlı yapıtıyla BU Yayınevi Çocuk Mizah Öyküleri ödülü (2001), Samim Kocagöz Öykü Birincilik Ödülü (2002), Ömer Seyfettin Öykü Birincilik Ödülü (2002), Kayıp Seslerin İzinde adlı romanıyla BU Yayınevi Çocuk Romanı birincilik ödülü (2002), Mavi Zamanlar adlı yapıtıyla TUDEM edebiyat yarışması Çocuk Romanı birincilik ödülü (2003), Mavi Ay adlı ortak yapıt ile Çocuk Edebiyatçıları Birliği Yılın Çocuk Şiiri Kitabı Ödülü (2004), İzmir’i Sevenler Platformu’nun, Başarılı ve Mücadeleci Türk Kadını Onur Ödülü (2004), “Ocakçı Gözleri” isimli öyküsüyle Abdullah Baştürk İşçi Öyküleri ödülü (2005), ÇGYD (1994-2008) arasında, 15 Yılın En İyi Çocuk Şiirleri Kitabı Özel Ödülü ( A.Akal’la birlikte) (2009), Çamlaraltı Koleji Cumhuriyet’e Sahip Çıkanlar Büyük Ödülü'nü (2012) kazandı.

Yapıtları:

Mavi Elma, Evinden Kaçan Masal, Vampir Öyküsü, Çikolata Zamanı, Zeki'nin Zekâsı Kaçtı, Üşengeç, Zaman Torbası, Komik Şiirler, Kızlar Sünnet Olur mu?, Şaşkın Şiirler, Dinozorla Kahvaltı, Sihirli Masallar, Mustafa Kemal'in Kayıp Seslerinin İzinde, Sırsayar, Derin Yırtmaç, Gitme Dönmezsin, Dolunay Dedektifleri İz Peşinde, Dolunay Dedektifleri Dehşet Mektuplar, Dolunay Dedektifleri Mumya Dükkânı, Dolunay Dedektifleri Korkunç Satranç, Dolunay Dedektifleri Ölüler Ormanı, Çılgınlar Sınıfı Korsan Takımı, Çılgınlar Sınıfı Çıldıran Kasaba, Uçan Goril, Köpek Okulu, Köpeğim Aşık Oldu, Tırtıl Teyze, Küçük Dedektif Birce, Masalcının Mektubu, Mavi Orman, Dipsiz Göl, Ödev Makinesi, Düş Sandığı, Mavi Zamanlar, Şiir Saldım Gökyüzüne, Kayıp Kitaplıktaki İskelet (A.Akal ile ortak çalışma), Öğretmen Neden Çıldırdı?, Hayaletten Mektuplar, Çılgın Köpek Dizisi, Kedi Ted'in Serüvenleri, Mavi Ay, Kuş Uçtu Şiir Kaldı, Kar Sesi, Şiirimi Kedi Kaptı, Ay Kaç Yaşında?,Denizin Büyüsü, Kırmızı Şemsiye, Kaç Güneş Var (A.Akal ile ortak çalışma), Armut Kafa Ailesi’nin Serüvenleri, Elma Şekeri Ülkesi.