Özel Ege Lisesi öğrencilerinin üniversiteleri daha yakından tanımalarını sağlamak, bölüm ve meslek tercihlerinde daha bilinçli seçim yapmalarına yardımcı olmak amacıyla Ankara Üniversiteleri Tanıtım Gezisi düzenlendi. 11. sınıf öğrencilerimizin öğretmenleri Mesude Güler, İlkem Sönmez, Güneş Korkmaz, Ulaş Gürel, Erkin Öztürk, Defne Tabu eşliğinde gerçekleşen gezisi keyifli ve verimli geçti.

ODTÜ, Bilkent Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi Beytepe ve Sıhhiye Kampüslerini ziyaret eden öğrencilerimiz, üniversite yetkililerinden okulların akademik ve sosyal yaşamı, yurt dışı çalışmaları, burs imkânları gibi birçok konuda detaylı bilgi aldı. Ankara üniversitelerinin havasını soluyan öğrencilerimiz, kurumların eğitim ortamlarını, kütüphanelerini, spor ve sosyal tesislerini görme şansı buldu. Ziyaret edilen üniversitelerde öğrenim gören mezunlarımızla da bir araya gelen 11. sınıf öğrencilerimiz, bu üniversiteler hakkında merak ettikleri tüm konularla ilgili mezunlarımızdan da bilgi almış oldu.

Program kapsamında öğrencilerimiz Anıtkabir’i ziyaret etti. Resmî törene katılan öğrenci ve öğretmenlerimiz Atamızın mozolesine çelenk sunup saygı duruşunda bulundu. Gezi programı dâhilinde öğrencilerimiz üniversite sınavları öncesi arkadaşları ile birlikte vakit geçirme, ekip ruhu ve birlikte hareket etme açısından da deneyim kazanmış oldu. Gezide öğrencilerimize rehberlik yapan tüm öğretmenlerimize ve gezi süresince sorumlu ve uyumlu davranan öğrencilerimize teşekkür eder, öğrencilerimize üniversite yolunda başarılar dileriz.

Fotoğraf albümü için tıklayınız.