Özel Ege Ortaokulu Öğrencileri Almanya Değişim Programı çerçevesinde 4-9 Mayıs 2015 tarihleri arasında Almanya/Stuttgart/Nürtingen'de bulunan Peter Härtling Gymnasium'u ziyaret etti.  Bir hafta süren bu programda öğrenciler partnerleriyle birlikte derslere girdi. Okul sonrası yapılan gezilerde çevreyi tanıma fırsatı buldu. Lichtenstein Şatosu, Mercedes Müzesi ve Heller Fabrikası gezisi öğrenciler için son derece faydalı bir deneyim oldu. Tırmanma parkındaki parkurlarda birbirleriyle kıyasıya mücadele eden öğrenciler kano parkında yapılan  kano gezintisi ile dinlenme fırsatı buldu.

Öğrendikleri dili konuşulduğu ülkede deneyimleyen Özel Egeli öğrenciler, böyle bir programa katılmış olmanın mutluluğu ile ülkemize döndü.