Çekmeköy Belediyesi tarafından bu yıl  2. kez düzenlenen Aliya İzetbegoviç Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda öğrencilerimiz Berna Akdeniz ve Leyla Al Masoud tarafından hazırlanan ve danışmanlığını Dr. Onur Akpınar'ın yaptığı "Kanserden Değil Geç Kalmaktan Kork" isimli proje, 12 ülkeden 484 projeyi geride bırakarak araştırma kategorisinde birinci oldu.

Aliya İzzetbegoviç Uluslararası Bilim Olimpiyatları 18-21 Mayıs 2017 tarihlerinde Maltepe Üniversitesi Kampüsünde gerçekleşti.  Olimpiyatlarda, 12 ülkeden toplam 484 proje yarıştı. Projeler, akademisyenler tarafından değerlendirildi. İlk 100’e kalan projeler Maltepe Üniversitesi Kampüsünde sergilendi. Çekmeköy Belediyesi ev sahipliğinde Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşen ve araştırma, teknoloji ve enerji verimliliği kategorilerinde ödüllerin verildiği final gecesinde, danışmanlığını Dr. Onur Akpınar’ın yaptığı "Kanserden Değil Geç Kalmaktan Kork" isimli projeleri ile araştırma kategorisinde birinci olan öğrencilerimiz Berna Akdeniz ve Leyla Al Masoud 15 bin TL'lik büyük ödülü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'dan aldı.

Yarışmaya ev sahipliği yapan Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, birinci olan öğrencilerimizin Maltepe Üniversitesini tercih etmeleri durumunda tam burslu okuyabileceklerini belirtti. Ödül töreninin ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde Mustafa Ceceli sahne aldı.

Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini kutlar, başarılarının devamını dileriz.