Değerli Veliler, Sevgili Öğrenciler,

Özel Ege Lisesi 9. sınıf kayıtlarında birinci ve ikinci dönem yapılan TEOG sınavlarındaki Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji (T-M-F) derslerinin aritmetik ortalaması dikkate alınmakta ve Okul Başarı Puanı hesaba katılmamaktadır.  Bilgi Teknolojileri biriminin bununla ilgili olarak yaptığı puan hesaplama çalışması sayfamızda bulunmaktadır.

Lütfen aşağıdaki bilgileri ve kayıt esaslarını dikkatle okuyunuz.  Buradaki tüm bilgiler taban puanın üstünde puanı olan öğrenciler için olup, taban puanın altında kalan öğrencilerin ön kayıt ve kesin kayıt süreçlerine dâhil olması ne yazık ki mümkün değildir.  Sormak istediğiniz sorular olursa okul müdürlüğüyle iletişime geçmekte tereddüt etmeyiniz.

1. 2017-2018 öğretim yılı için okulumuzun taban puanı 612,5000 olarak uygulanacaktır.

2. 2017-2018 öğretim yılında burs başvurusunda bulunmak isteyen öğrencilerin puanının en az 659,1667 olması gerekmektedir.

3. Verilen kayıt bitiş tarihinden sonra kayıt yapılması kontenjanda yer kalması durumunda mümkün olacaktır.

4. Burs talebi olan öğrencilerin öncelikle ön kayıt yapmaları gerekmektedir.  Eski öğrencilerin ve burs başvurusunda bulunmayacak olan yeni öğrencilerin ön kayıt işlemi yapmalarına gerek yoktur.

5. Ön kayıt ve burs başvuru işlemleri www.egelisesi.k12.tr adresi üzerinden yapılabilmektedir.  Ön kayıt veya kesin kayıtlar sırasında öğrencilerin e-Okul sisteminde yer alan T-M-F sınav puanlarının bilgisayar çıktısını yanlarında getirmeleri veya çevrim-içi başvuru yapıyorlarsa bu sayfayı yüklemeleri gerekmektedir.

6.  Burs kazanan öğrencilerin burs hakları kayıt bitiş tarihinde sona erecektir.

7. Eski Öğrenciler ve Burs Başvurusu Yapmayan Yeni Öğrenciler:  Kesin kayıtların başlayacağı ilk günden itibaren kayıt işlemlerini yapabilirler.

8. Burs Başvurusu Yapan Yeni Öğrenciler:  Burs sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte kayıt işlemlerini yapabilirler.

9.Özel Ege Lisesinde belli puanlar için otomatik olarak belli bursların verildiği bir burs modeli uygulanmamaktadır.  Okulumuza kayıt yapan öğrencilerin ortalama puanına / ülke dilimine yakın ve üstünde puanı / ülke dilimi olan öğrencilere bir miktar burs verilmesi için tüm kaynaklarımız kullanılmaktadır.  Burs kararlarında en çok ailenin maddi ve sosyal durumu dikkate alınmaktadır.  Yüksek oranlı burslar (%80, %100 gibi) çok kısıtlı sayıda öğrenciye verilmektedir.

10. Kontenjanın üstünde sayıda öğrencinin başvurusu nedeniyle “asil liste”, “yedek liste” şeklinde kesin kayıt sonuçlarıyla karşılaşılması mümkündür.  Yedek listede olan öğrenciler ve aileleriyle bilgi paylaşımında bulunulacaktır.

Özel Ege Lisesine olan ilginiz için teşekkür ederiz.

ÖZEL EGE LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ