4. ve 5. Sınıflar Fen Proje Yarışması Sonuçlandı

Özel Ege Lisesi 4. ve 5.sınıf öğrencilerinin katıldığı Fen Proje Yarışması’nın sergisi 20 Şubat Cuma günü lise kafeteryada gerçekleşti. Çocuklarımızın eğlenerek öğrendiği bu etkinlikte, 97 proje Bilim Kurulu üyemiz Dr. Onur Akpınar, Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Doktora Öğrencisi Ebru Güleç ve Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Doktora Öğrencisi Musa Kaplan tarafından değerlendirildi. Değerlendirmede özgünlük ve yaratıcılık, bilimsel yöntem, tutarlılık ve katkı, özümseme ve hâkimiyet, uygulanabilirlik ve sonuca ulaşma gibi kriterler göz önüne alındı. Her proje özenle puanlanarak değerlendirildi. Yarışmaya katılan 158 öğrenciye katılım belgesi; sağlık, tasarım, enerji, teknoloji ve çevre alanındaki en iyi proje sahiplerine ise madalya verildi.

Öğrencilere madalyaları konferans salonunda yapılan bir törende İlköğretim Kurumu Müdürü Sibel Şenol tarafından takdim edildi. Tüm öğrencilerimizi kutlar, bilime duydukları ilginin ve yaratıcılıklarının ömür boyu sürmesini dileriz.

Değerlendirme sonuçlarına göre,

4. Sınıflarda:

En İyi Sağlık Projesi: Rehber Öğretmen Ülfet Özten. Furkan Çimen, Melih Kırcalı ve Arda Yıldırım’ın hazırladığı “Kemiklerimizin Sağlığını Koruyalım”,

En İyi Tasarım Projesi: Rehber Öğretmen Ülfet Özten. Defne Talay, Çisil Yağmur ve Özge Sancaklı hazırladığı “Sağlam Bardak”,

En İyi Enerji Projesi: Ülfet ÖZTEN rehberliğinde, Vildan KEMEROĞLU ve Nehir Yüksel’in hazırladığı “Sihirli Lamba”,

En İyi Teknoloji Projesi: Rehber Öğretmen Melike Akçora. Eren Ege Akar ve A. Ferhat Hacımusalar’ın hazırladığı “Balkon Otopark”,

En İyi Çevre Projesi: Rehber Öğretmen Davut Çelti. Mert Çiçek ve Şahin Küçükkurt’un hazırladığı “Atık Yağlar”,

5. Sınıflarda:

En İyi Sağlık Projesi: Rehber Öğretmen Nilüfer Demir. Bartu Korkut ve Efe Yaslı’nın hazırladığı “Unutmayan Dolaplar”,
Rehber Öğretmen Gökhan Tufan. Sıla Naz Paçacı’nın hazırladığı “Köpekler, Kediler Aç Kalmasın”,

En İyi Tasarım Projesi: Rehber Öğretmen Melike Turan. Rana Tokat ve Aslı Koturoğlu’nun hazırladığı “Dönebilen Bank” ve Emir Tabak’ın hazırladığı “Akıllı Posta Kutusu”,

En İyi Enerji Projesi: Rehber Öğretmen Nilüfer Demir. Işık Tetik’in hazırladığı “Akıllı Priz”, Ceylin Yalnız’ın hazırladığı “Tasarruflu Ev”
Rehber Öğretmen Melike Turan. İsmail Ege Akat ve Lal Ece Yükseltürk’ün hazırladığı “Çift Enerjili Rüzgâr Gülü”,

En İyi Teknoloji Projesi: Rehber Öğretmen Nilüfer Demir. Emre Yontucu’nun hazırladığı “Su Baskınlarını Haber Veren Alarm”,
Mehmet Bakırcıoğlu ve Can Tücel’in hazırladığı “Güneşlenen Araba”
Rehber Öğretmen Melike Turan. Yiğithan Kaptan’ın hazırladığı “Sunmatik”,

En İyi Çevre Projesi: Rehber Öğretmen Nilüfer Demir. Doğa Yılmazkoçlar ve Gamze Coşkuner’in hazırladığı “Akıllı Çöp”, Ceren Bilgenoğlu’nun hazırladığı “Doğal Yollarla Kirli Suları Temizleyelim”.
Rehber Öğretmen Melike Turan. Azra Nur Özcanşen’in hazırladığı “Zaman Ayarlı Sulama Sistemi”