3. Türkiye Münazara Şampiyonası ön elemeleri 24-25 Aralık 2016 tarihlerinde İstanbul Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsünde gerçekleşti. Öğrencilerimiz Zeynep Çalandağ, Efe Şenoğlu, Can Ekicioğlu, İpek Ertem, Dilara Karaca ve Janset Güney’den oluşan Özel Ege Lisesi Münazara Takımı, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Yelda Kantarcıoğlu danışmanlığında katıldığı ön elemeyi üçüncü olarak tamamladı. Özel Amerikan Lisesi, Özel Türk Kolejleri, Galatasaray Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Ankara Özel Büyük Kolej, Özel MEV Koleji, TEVİTÖL, Özel Şişli Terakki Lisesi, Vefa Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Robert Kolej, Özel Fenerbahçe Koleji gibi farklı illerden toplam 50 okulun katıldığı ön elemelerde zorunlu tasarruf, üniversite, sosyal medya gibi konularda yapılan beş maçın dördünü kazanan münazara takımımız bir üst tura çıkmaya hak kazandı. Öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.