18 Mart Çanakkale Şehitleri’nin 101. yılı anma etkinlikleri kapsamında, Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde, Sosyal Bilimler Bölümü tarafından hazırlanan tören, öğrenciler ve öğretmenler tarafından beğeniyle izlendi. Sunuculuğunu 8B sınıfından Dağlar Efe Aslan ve Nil Berber’in yaptığı İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan program, 10-B sınıfı öğrencilerinden Naz Güleç’in “Çanakkale Ağlar” isimli konuşması ile devam etti. Ardından 8. sınıfı öğrencilerinin hazırladığı “Çanakkale’nin Sırları” isimli sunum izlendi. Bu sunumda Emir İskifoğlu, Berkay Ünverir, Efe Karaibrahim, Orçun Suna, Eren Loiseau, Başar Kayabaş,  Arzum Karahan, Ata Karavelioğlu, İpek Akyol, Eren Ege Bulut, Yiğit Sezer, Gamzenur Özcan, Mürsel Alcan, Kaan Özdemir, Eda Korkuter, Ethem Bayraktar, Sude Naz Atay, Emir Canayaz, Özgenur Altındağ, Yağız Özel, Ece Lara Özel, Kerem Düven, Nilsu Onur, Başak Güllükaya, Öke Özgener, Cenk Şuvağ, İlayda Güven, Ece Şen, Derin Atasever, Hüseyin Ege Akın, İdil Atmaca görev aldı. İki oturumda gerçekleşen töreni 5., 6., 7.  sınıflar ile 8., 9., 10., 11. sınıf öğrencileri izledi. Çanakkale ruhunun büyük bir başarıyla yansıtıldığı törende öğrenciler, gösterdikleri performansla tüm salonu törenin coşkusuna ortak etti.