Özel Ege Lisesi Ege Bölgesi Okullar Arası 17. ‘Matematik Yarışması’nın ödül töreni Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde yapıldı. Matematik bilimine ilgi duyan gençleri bir araya getiren yarışmada 6., 7., 8., 9., 10. ve 11. sınıf düzeyinde ilk üç dereceyi elde eden gençler ödüllendirildi. Törene Bornova İlçe Millî Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Şube Müdürü Abdurrahman Güneş, Özel Ege Lisesi eğitim yöneticileri, finalist okulların müdür ve öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

Törende Özel Ege Lisesi Matematik Bölüm Başkanı Engin Kolbaşı ve Yaşar Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Refet Polat birer konuşma yaptı. Matematik biliminin, sosyal bilimler de dâhil olmak üzere diğer tüm bilim dallarına olan katkısının vurgulandığı konuşmalarda, ülkemizde günden güne matematiğe  ilgi gösteren gençlerin sayısının artmasının sevindirici olduğu söylendi. 17 yıldan bu yana alanında klasikleşen Özel Ege Lisesi Matematik Yarışması’nın önemli bir örnek teşkil ettiği ve matematik bilimine büyük bir hizmet olarak akademik yarışma gündeminde yerini aldığı ifade edildi.

Yarışma Yürütme Kurulunun aldığı karar gereğince Özel Ege Lisesi Matematik Yarışması 2015 yılında itibaren tek basamaklı olarak yapılmaktadır. Ege Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü akademisyenleri ile çeşitli liselerin matematik öğretmenlerinden oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceler şu şekilde gerçekleşti.

6. Sınıflar kategorisinde İzmir Özel Nokta Koleji öğrencisi Ahmet Bilican birincilik; Özel Gelişim Koleji öğrencisi Balkan Ürkmez ikincilik; Özel Yamanlar Özyurt Ortaokulu öğrencisi Yusuf Kağan Çiçekdağ üçüncülük ödülünü elde etti.

7. Sınıflar kategorisinde Özel Yamanlar Özyurt Ortaokulu öğrencisi Batuhan Kuleci birinci, Özel Bornova Koleji öğrencisi Berke Kartal ikinci, İzmir Özel Fatih Koleji öğrencisi Tarık Can Özden üçüncülük ödülünü kazandı.

8. Sınıflar kategorisinde Özel Yamanlar Özyurt Ortaokulu öğrencisi Kerem Kör birinci; İzmir Özel Fatih Koleji öğrencisi Yağız Güldal ikinci; Aydın Özel Başak Ortaokulu öğrencisi Berk Dayanır üçüncülük ödülü aldı.

9. Sınıflar kategorisinde Özel Bornova Fen Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Özkan birinci, İzmir Özel Fatih Fen Lisesi öğrencisi Burhan Can Karaca ikinci, İzmir Fen Lisesi öğrencisi Onur Korkmaz üçüncülük ödülünü kazandı.

10. Sınıflar kategorisinde İzmir Özel Fatih Fen Lisesi öğrencisi Eray Ünsal Atay birinci; Özel Bornova Fen Lisesi öğrencisi Utku Zaybak ikinci; Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Sezai Karaoluk üçüncü oldu.

11. Sınıflar kategorisinde birincilik ödülünü İzmir Özel Fatih Fen Lisesi öğrencisi Tuğba Çoban, ikincilik ödülünü İzmir Fen Lisesi öğrencisi Alican Yılmaz, üçüncülük ödülünü Buca Anadolu Lisesi öğrencisi Tolga Temiz kazandı.

Okullar kategorisinde ise toplam puanla ortaokul birinciliğini Özel Yamanlar Özyurt Ortaokulu, ikinciliği İzmir Özel Fatih Koleji, üçüncülüğü ise Özel Bornova Koleji elde etti.
Liseler kategorisinde toplam puanla Özel Fatih Fen Lisesi birinci, Özel Bornova Fen Lisesi ikinci, İzmir Fen Lisesi ise üçüncü oldu.

Özel Ege Lisesi Ege Bölgesi Okullar Arası 17. “Matematik Yarışması”nın gerçekleşmesinde emeği geçen başta değerli jüri üyelerimiz olmak üzere, yarışma yürütme kurulumuza, katılımcı okulların yönetici öğretmen ve öğrencilerine teşekkür eder, 18. Matematik Yarışması’nda buluşmayı dileriz.