Özel Ege Lisesi Ege Bölgesi “Fen Araştırma Projeleri Yarışması”nı on üçüncü kez düzenlendi. Yarışmanın sergi ayağı 21 Nisan 2015 tarihinde gerçekleşti. Bu yılki Fen Araştırma Projeleri Yarışması’na İzmir başta olmak üzere Adana, Amasya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Eskişehir, İstanbul, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Tekirdağ illerinden toplam 175 fen bilimleri projesi başvuru yaptı.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden oluşan jüri tarafından yapılan ön değerlendirme sonucunda 71 adet fizik, kimya, biyoloji, fen ve teknoloji projesi sergilenmeye değer bulundu. Sergiye davet edilen proje sahibi öğrencilerin tamamına katılım sertifikası, rehber öğretmenlerine teşekkür belgesi verilirken, projelerden oluşan sergi kitabı da basıldı.

Sergilenen 71 projeden yine jüri değerlendirmesi sonucunda dereceye girenler için 13 Mayıs 2015 Çarşamba günü saat 15.00’te Özel Ege Lisesi Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde ödül töreni düzenlenecektir. Dereceye girsin girmesin tüm proje sahipleri ve okul yöneticileri ödül törenimize davetlidir.

Yukarıda ifade ettiğimiz illerin değerli eğitim kurumlarından yarışmaya katılan sevgili gençleri, değerli eğitimci ve okul yöneticilerini kutluyor; göstermiş oldukları ilgiden dolayı en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bilim adına ülkemizin hak ettiği seviyeye ulaşması dileği ve inancıyla yarışmanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Özel Ege Lisesi Ege Bölgesi 13. “Fen Araştırma Projeleri Yarışması” Kitabı