Özel Ege Lisesinin, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programıYüksel Eraslan Kültür Merkezinde gerçekleşti.   100. Yıl etkinlikleri kapsamında Sosyal Bilimler Bölümü tarafından hazırlanan tören öğrenciler ve öğretmenler tarafından beğeniyle izlendi.

Sunuculuğunu 7-E sınıfından Dilara Şeküri’nin yaptığı tören, İstiklal Marşı ve saygı duruşu,  9-E sınıfı öğrencilerinden Meltem Şahin’in ve 7-E sınıfı öğrencilerinden Derin Atasever’in günün anlam ve önemine yönelik konuşmalarıyla başladı. Ardından 8-C sınıfı öğrencilerinin hazırladığı “Çanakkale’de 50 Liseli” isimli tiyatro izlendi. İki oturumda gerçekleşen töreni 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri izledi. Çanakkale ruhunun büyük bir başarıyla yansıtıldığı programda öğrenciler, gösterdikleri performansla tüm salonu törenin coşkusuna ortak etti.