Özel Ege Lisesi, bu yıl 10. kez düzenlenen Uluslararası İzmir Kukla Günleri kapsamında minik öğrencilerini sihirli bir dünyaya götürdü. Her yıl en az bir oyunu öğrencileriyle buluşturan okulumuz,  bu yıl Bulgaristan’ın Yambol State Puppet Theatre grubu tarafından sunulan Alaattin ve Sihirli Lambası (Alaaddin and the Magic Lamp) adlı oyuna ev sahipliği yaptı.

Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde sahnelenen kukla tiyatrosu büyük ilgi gördü. Oyunu,  Özel Ege Lisesi ana sınıfı, 1., 2. ve 3. sınıf öğrencileri ile British Kids, Forum Ege Güneşi, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), Çocuk Dünyası, Oyun Gemisi, Kids Aloud, Çamlık, Topaç, Çikolatam, Elit, Kelebekler Diyarı ve Şirince anaokullarından gelen 500 öğrenci izledi. Minik öğrenciler, gösteri boyunca birbirinden keyifli dakikalar yaşadı.

Öte yandan, uluslararası etkinlik kapsamında 3-C sınıfı öğrencilerimiz, Forum Bornova’da yapılan Kukla Yarışması’nda “Fareli Köyün Kavalcısı” isimli kukla gösterilerini başarıyla sunmuştur. Öğrencilerimizi kutlarız.