Yüksel Eraslan Kültür Merkezi İzmir’in kültür ve sanat şehri olması amacına bir katkı olarak Mayıs 2008’de yerleşkemiz içinde hizmete girmiştir. Kültür merkezimiz, modern mimari yapısı ve fiziksel-teknik olanaklarıyla, ev sahipliği yaptığı etkinliklere ayrı bir cazibe katmaktadır. Toplam 2462 metre kare kapalı alanı bulunan bina üç katlıdır.

Yüksel Eraslan Kültür Merkezi

Okulumuzun son derece önem verdiği kep giyme ve mezuniyet töreni, yarışmalarımızın ödül törenleri, okulumuza gelen akademisyen veya kendi alanlarında uzman kişilerin konuşma ve seminerleri, bilgilendirme toplantıları; kısaca okulumuzdaki sanatsal, kültürel ve bilimsel etkinliklerin birçoğu bu salonda gerçekleştirilmektedir.

ZEMİN KAT

Sanat derslikleri olan müzik, resim, seramik ve satranç derslikleri bu binada bulunmaktadır.

Giriş katındaki 543 metre karelik fuaye, aynı zamanda sergi ve kokteyl alanı olarak da kullanılmaktadır. İç dekorasyonunda modern mimarinin izlerini taşıyan fuayeden, iki merdiven ve asansör ile ana salona geçilmektedir. Fuayedeki plazma televizyonlardan ana salondaki etkinlik canlı olarak izlenebilmektedir. İki ayrı kulisin ve iki ayrı şef odasının bulunduğu kat, gösteri yapacak grupların en iyi performansı sergileyebilmelerine olanak sağlayacak konforda tasarlanmıştır.

Yüksel Eraslan Kültür Merkezindeki ana salon üçüncü katta bulunmaktadır. Salon 573 kişilik koltuk kapasitesine sahiptir. Sahnesi 140 metre kare olup tavan yüksekliği dokuz metredir. Ana salonda bulunan simultane çeviri odaları (iki adet) tüm salona hâkim bir konumdadır. Salon içinde 26 kişilik iki adet balkon bulunmaktadır. Salondaki etkinlik akışını, ışık, ses ve görüntü sistemlerini kontrol eden reji odası, ileri teknoloji ile donatılmıştır.

Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde iki adet uzaktan kumandalı projeksiyon perdesi, ileri teknolojiye sahip projeksiyon cihazı, ikisi sahne önünde ve biri dekor perdesi olmak üzere uzaktan kumanda edilebilen üç ayrı renkte sahne perdesi bulunmaktadır. Sahnedeki sis makineleri, gösterinin görsel kalitesini yükseltmektedir. Binanın tamamında data ve internet hattı, merkezi ısıtma ve soğutma sistemi bulunmaktadır.