Okulumuzda güvenlik nasıl sağlanmaktadır?

Okulumuzda üç vardiya sistemine göre çalışan güvenlik görevlileri okulun güvenliğini sağlamaktadır.

Lise giriş kapısı neden kullanılmıyor?

Lise bahçesinde mevcut giriş kapıları okula giriş ve çıkış saatleri olan sabah 08.20-09.20 ve öğleden sonra 16.00-17.00 saatleri arasında açık tutulmakta, diğer zamanlar tedarikçi firma araçlarının giriş çıkışlarında kısa süreli olarak kullanılmaktadır. Bunun dışında okulumuzun ve öğrencilerimizin güvenliği düşünülerek güvenlik birimimizin bulunduğu, giriş ve çıkışların kontrol edildiği ana giriş kapısı kullanılmaktadır.

Güvenlik görevlileri yapmakta oldukları iş ile ilgili olarak bir eğitimden geçiyorlar mı?

Okulumuz güvenlik görevlileri yapmakta oldukları iş ile ilgili olarak Özel Güvenlik Eğitim Kurumlarında açılan “Özel Güvenlik Eğitimi” kurslarından geçmektedirler. Bu kurslar sonucunda yapılan sınavlarda başarılı olanlar İzmir Valiliğinden onaylı “Özel Güvenlik Eğitim Sertifikası” alırlar.

Güvenlikten sorumlu olan kişilerin “Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı” var mı?

Okulumuzun güvenliğinden sorumlu olan güvenlik görevlilerimizin İzmir Valiliğinden alınan “Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı” vardır.

Güvenlik biriminin kuruluş ve faaliyet için özel güvenlik izni mevcut mu?

5188 sayılı Özel Güvenlik Kanunu uygulanmaya başladığında, okulumuz İzmir Valiliğinden 30.01.2007 tarih ve 2883 numaralı “Özel Güvenlik İzin Belgesi” almıştır.