Özel Ege Lisesi; sporun gelişmesine, ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarı gösterecek sporcuların yetişmesine, en önemlisi, sporu yaşam tarzı olarak benimsemiş nesillerin var olmasına katkı sağlamayı bir görev olarak görmektedir. Sağlıklı bir kafa yapısına sahip olmanın ancak sağlıklı bir beden yapısıyla mümkün olabileceğini kabul eden okulumuz, sporun gençleri olumsuz davranışlardan uzak tuttuğu düşüncesini de taşımaktadır.

2004 yılında hizmete giren spor sarayında yüzmeden basketbola, masa tenisinden atletizme pek çok spor dalının uygulanabileceği fiziksel koşullar mevcuttur. Binada sağlıklı yaşam merkezi, yüzme havuzu, spor salonu, bölüm ve soyunma odaları bulunmaktadır. Spor sarayı, 4283 metre kare kapalı alana sahiptir.

SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ

Öğrenci ve çalışanların ücretsiz, diğer kullanıcıların ise abonelik uygulaması ile yararlanabildiği salon 260 metre kare alana sahiptir. Salon, ağırlık ve kondisyon aletlerinin bulunduğu iki ayrı bölümden oluşmakta; her iki bölümde 13 adet spor aleti kullanıma sunulmaktadır. Tüm uydu kanallarının izlenebildiği TV bulunan salonda isteğe göre müzik eşliğinde çalışmalar yapılmaktadır.

ZEMİN KAT

Yarı olimpik yüzme havuzu, duş ve soyunma odaları bu katta bulunmaktadır.

Yüzme havuzumuz, 25 metreye 12.5 metre boyutunda, 2 metre derinlikte yarı olimpik kapalı bir havuz olup il, ilçe okullar arası müsabakalara ev sahipliği yapmaktadır. Okul saatleri içinde öğrencilerin, okul saatleri dışında dışarıdan gelen kuruluşların hizmetine sunulmaktadır. Su hijyen değerleri günde üç kez ölçülmekte, standart havuz suyu değerleri sabit tutulmaktadır. Havuz filtresi 28 santigrat derecedeki suyu, bir mikrona kadar filtre etme kapasitesine sahiptir. Üç adet kameranın eşlik ettiği kapalı devre kamera sistemi ile havuz izlenmekte ve kullanıcıların güvenliğine özen gösterilmektedir.

Havuzumuz 220 kişilik tribün kapasitesi, ses sistemi, merkezi ısıtma ve soğutma sistemi ile kullanıcıların hizmetine sunulmuştur.

SPOR SALONU

Basketbol, voleybol, hentbol sahası olarak kullanılan spor salonu 450 kişilik koltuk kapasitesine sahiptir. Standart ölçülerde, parke zeminli, elektronik sayı göstergesi olan salonun soyunma odaları da aynı kattadır. Salonumuz il, ilçe ve okular arası turnuvalara ev sahipliği yapmaktadır. Salonda ses sistemi, merkezi ısıtma ve soğutma sisteminin yanı sıra üç adet kameradan oluşan kapalı devre kamera sistemi de bulunmaktadır.