Yavuz Kahraman

Eğitim Danışmanı (1 Ekim 1997 - 31 Temmuz 2010)

1947 Amasya doğumlu. Evli ve iki çocuk babası. 1965 yılında Amasya Öğretmen Okulu’nu bitirdikten sonra dört yıl ilkokul öğretmenliği yaptı. Daha sonra girdiği Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünden 1972 yılında mezun oldu. Eğitim kurumlarının uluslararası ilişkilerine önem vermekte olup bu çerçevede İspanya, Almanya ve Yunanistan’dan okullarla uzun süreli öğrenci değişim programına katılarak araştırmalarda bulunmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen çok sayıdaki seminerlerin yanında Türkiye Kalite Derneği (KalDer) işbirliğiyle düzenlenen kişisel ve kurumsal kalite seminerlerine katılmış, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Mükemmellik Modeli kriterlerinin uygulandığı “Yılın Başarılı Ekibi” ve “Ege Bölgesi Kalite Ödülü” çalışmalarında yer almıştır. “Avrupa Dil Portfolyosu” ve “Yabancı Dil” seminerlerine katılarak ulusal alanda uygulaması yeni başlayan bu çalışmaların okulumuzda da sürdürülmesini sağlamıştır. Meslek yaşamının büyük bir bölümünde eğitim yöneticiliği yapmış olup 1997-2009 yılları arasında okulumuzun lise müdürlüğü görevini sürdürmüştür. 2009-2010 Öğretim yılında okulumuzda Eğitim Danışmanı olarak çalışan Yavuz Kahraman, büyük emekler verdiği Özel Ege Lisesi’nden 31 Temmuz 2010 yılında emekli olmuştur. (1 Ekim 1997 - 31 Temmuz 2010)