İhsan Kurt

(15 Temmuz 1998 - 31 Temmuz 2005)

1927 Ağrı doğumlu. Erzurum Erkek Öğretmen Okulu'nu tamamladıktan sonra ilkokul öğretmenliğine başladı. Sonrasında Gazi Eğitim Enstitüsü Türkçe ve Pedagoji bölümlerini bitirerek mesleğini ortaöğretimde sürdürdü. Yıllarca Öğretmen Okulu ve Yüksek Öğretmen Okulu müdürlüğü yaptı. İzmir Fen Lisesi, kuruculuğunu yaptığı okulların sonuncusudur. Bu görevleri esnasında değişik üniversitelerin değişik bölümlerinde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. (15 Temmuz 1998 - 31 Temmuz 2005) Türkiye'yi Atina'da “Avrupa Topluluğu Ülkelerinin Eğitim Programlarının Entegrasyonu” konusunda düzenlenen toplantıda temsil etti. Ayrıca UNESCO adına köy enstitülerinin programlarının yabancı ülkelerde uygulamalarının denetimini yapmak üzere Tunus ve Saygon'da bulundu. Belçika'daki Decroly Üniversitesi'nde eğitim çalışmaları yaptı. Meslek yaşamı boyunca bakanlık ve değişik kuruluşlardan 40'ın üzerinde takdir ve teşekkür aldı. 1985'de İzmir'de yılın öğretmeni seçilen, 1988'de ABD'nin ve dünyanın en saygın üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology 'den (MIT) takdirname alan Kurt, evli ve iki çocuk babası olup İngilizce ve Fransızca bilir.