Yapımı 2004 yılında tamamlanarak hizmete giren lise binası; mimarisi, fiziki koşulları ve donanımı ile öğrencilerin eğitim öğretim ihtiyaçlarına nitelikli cevaplar verebilecek özelliktedir. Eğitim öğretimde akademik başarı, bilgi ve deneyim sağlamak öğrencilerin yaşadığı atmosfer ile de yakından ilgilidir. Bu anlamda lise binasının yapımında, donanımında hiçbir özveriden kaçınılmamıştır.

Lise binasında tamamı akıllı tahta sistemi ile donatılmış 23 derslik, üç fen laboratuvarı (fizik, kimya, biyoloji), bir bilgisayar laboratuvarı, bir teknoloji sınıfı; yönetici, bilim kurulu, rehberlik, bölüm, zümre odaları; öğrenci dinlenme alanları ve kafeterya bulunmaktadır. Engelli dostu bir anlayışla projelendirilmiş olan bina, engelliler için asansöre ve engelli tuvaletlerine de sahiptir. Temizlik, düzen ve çevreye karşı duyarlılık özelliklerinden dolayı İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “beyaz bayrak” ile ödüllendirilmiş olan lisemizde merkezi ısıtma ve soğutma sistemi, müzik ve anons sistemi de bulunmaktadır. Lise binası toplam 3916 metre kare kapalı alana sahiptir.

ZEMİN

Lise Müdürü, Lise Müdürü Sekreteri, Lise Rehberlik Birimi, Bilim Kurulu, bölüm ve zümre odalarının bulunduğu katta öğrencilerin de kullanabildiği konuk salonu bulunmaktadır.

I.KAT

11. ve 12. sınıf öğrencilerinin eğitim gördükleri kattır.

II.KAT

Lise Müdür Yardımcısı ve Mezunlar Derneği odasının bulunduğu katta 9. ve 10. sınıf öğrencileri öğrenim görmektedir.

III. KAT Fen Bilimleri Laboratuvarları

Fizik, Kimya, Biyoloji laboratuvarları ve Teknoloji Sınıfının bulunduğu kattır. Fen bilimleri alanında müfredatın gerektirdiği tüm deneyler bu laboratuvarlarda gerçekleştirilir. Ayrıca bilime meraklı öğrencilerin, çeşitli üniversitelerden gelen akademisyenlerle yürüttüğü ortak proje çalışmaları için de bu laboratuvarlar kullanılmaktadır. Özel Ege Lisesi bilime ve bilimin gelişmesine katkıda bulunacak projeler üretmeye özel bir önem vermektedir. Burada amaç; bilime meraklı öğrencilere profesyonel çalışma ortamı hazırlayarak gençlere bilimsel araştırma yapmanın yöntemlerini öğretmek, bu yolda onların emin adımlarla ilerlemelerine ve gelişmelerine katkıda bulunmaktır.

LİSE KAFETERYA

Ziyaretçi, öğrenci, veli ve çalışanların kullanımına sunulan kafeterya 559 metre kare bir alana sahiptir. Kafeteryamızda oturma grupları, gıda ürünlerinin üretim ve satışının yapıldığı bölümlerin yanı sıra dâhili ses sistemi de bulunmaktadır. İnsan sağlığına zararlı olduğu bilinen gazlı içecekler, cips ve türevi ürünler kafeteryamızda satılmamakta; onun yerine taze sıkılmış meyve sularına, sütlü tatlılara ve diğer gıda ürünlerine yer verilmektedir.