Özel Ege Lisesinde yeni öğretim yılı heyecanı başladı.  Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerimiz, aileleri ve öğretmenleriyle beraber 2017-2018 öğretim yılına “merhaba” dedi.

Özel Ege Lisesi Okul Öncesi ve 1. Sınıflar Tanışma Toplantısı büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Velileriyle beraber büyük bir merakla okula ilk adımlarını atan küçük Özel Egeliler, Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde öğretmenleri tarafından karşılandı. Minikler, burada kendileri için hazırlanan “hoş geldiniz” panosu önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.  Toplantıda konuşan İlköğretim Kurumu Müdürü Sibel Şenol, “Bugün okulumuzun en küçük öğrencileriyle tanışmanın heyecanı var hepimizde. Çocuklarımız öğrenim hayatlarına adım atarken biz yetişkinler de onlara eşlik edeceğiz. Bu yolculukta bizler okul, sizler de aile olarak işbirliği içinde ve hep birlikte olacağız.  Öncelikle bize güvenerek emanet ettiğiniz evlatlarınızın yetişmesi için en üst düzeyde emek vereceğimizi bilmenizi isteriz. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak hepimizin ortak çabasıdır.  Bugünden itibaren birer Özel Egeli olan öğrencilerimiz; keyif alacakları, mutlu olacakları ve ileriki yıllara iyi anılar taşıyacakları bir eğitim sürecine dahil oluyorlar. Bu eğitim sürecinde bizler de evlatlarımızın kazandıkları akademik ve sosyal donanımla ileride elde edecekleri başarılarına hep birlikte tanıklık edeceğiz. Bu salonda eğitim hayatlarına merhaba dediğimiz miniklerimizi yine bu salondan ve bu sahneden keplerini giydirerek üniversiteye uğurlayacağımız günün heyecanını şimdiden hissediyorum. Tıpkı bu salondan yüksek öğrenime uğurladığımız ve eğitim hayatlarına burada başlayan diğer abla ve ağabeyleri gibi…. Dünyanın her yerinde rahatlıkla yaşayabilecek, ulusal değerlerine bağlı, geleceğin güvenilir liderlerini yetiştirmeyi kendine ilke edinen okulumuzda yetişen öğrencilerimizin bugün elde ettikleri başarıların hiç biri tesadüf değildir.  Okulumuzdan mezun olacak öğrencilerin öncelikle büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni korumalarını,  Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmalarını hedefliyoruz.  Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında sosyal yönü kuvvetli, entelektüel birikime sahip, sporun pek çok branşını tanıyan, güzel sanatlara ilgi duyan, takım çalışmasına yatkın, toplum önünde kendini ifade edebilen, yabancı dillerle tanışık bireyler olmasını sağlayacak atmosferi yaratmak çalışmalarımızın önemli bölümünü oluşturmaktadır.  Bu çabayı sürdürürken her öğrencinin nihayetinde bir çocuk olduğunun ve hayatı tüm renkleriyle yaşaması gerektiğinin bilinciyle hareket etmekteyiz.  Eğitim hayatına başlayacak bu salondaki çocuklarımızın da bu ilkeye yönelik gerçekleştireceğimiz çalışmalarla ve işbirliğimizle benzer başarılara ulaşacaklarına güvenimiz tamdır. Az sonra sınıflarına uğurlayacağımız öğrencilerimizin hepsinin gözlerinden öpüyor ve ailemize yeniden hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Şenol’un konuşmasının ardından pandomim sanatçısı Vedat Kuşku sahne aldı.  Öğrencilerimiz, interaktif gerçekleşen pandomim gösterisinde keyifli dakikalar geçirdi.  Daha sonra velilerimiz kendileri için hazırlanan kokteyle katılırken öğretmenleri ile beraber sınıflarına geçen minik öğrenciler arkadaşlarıyla tanışarak kısa etkinlikler yaptı.  Okul bahçesinde buluşan minikler ve velilerimiz, çocuk şarkıları eşliğinde dans ettikten sonra hep birlikte Özel Ege balonlarını gökyüzüne uçurdu.

2017-2018 öğretim yılında aramıza katılan tüm öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir eğitim hayatı dileriz.