Özel Ege Lisesi Okul Öncesinde lll. Çocuk Belgeselciliği projesi “Toprak Altında Yaşayan Canlı Dostlarımız” teması ile gerçekleştirildi.  2014 Kasım ayında konuyla ilgili çalışmaya başlayan okul öncesi öğrencileri etkinlik kapsamında çeşitli seminerler, radyo programları ve kültür gezilerine katıldı.   Özel Ege Lisesi Bilim Kurulu Üyesi Dr. Onur Akpınar’ın desteği ile proje araştırmalarına başlayan okul öncesi öğrencileri okul laboratuvarlarında deney ve inceleme yaparak karıncalar ve yaşamlarıyla ilgili pek çok çalışma yaptı. Öğrenciler, okul bahçesine karınca gözlemevi koyarak karıncaların, beslenme, yiyecek transferi ve koloni oluşturma davranışlarıyla ilgili birçok bilgiyi kayıt altına aldı.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hüsnü Kayıkçıoğlu’nun sunduğu ‘Solucanlar ve Yaşamları’ hakkında detaylı bir seminere katılan minikler, TRT İzmir Belgesel Kanalına giderek Kanal Koordinatörü Süleyman Tezgel’den televizyon ve belgeselcilik konusunda bilgi edindi.

Yaklaşık 5 ay süren projeyle ilgili görsel ve sanatsal çalışmalarını konuk salonumuzda sergileyen öğrencilerimiz sergiyi ziyaret edenlerden tam not aldı. Çocukların araştıran, sorgulayan, bağlantı kurabilen, bilimsel düşünebilen ve akıl yürütme becerilerini geliştiren çalışma, başarılı bir sunumla sonlandırıldı. Okul öncesi öğrencilerimiz ile öğretmenlerimizi uzun soluklu ve yaratıcı çalışmalarından dolayı kutlarız.