Özel Ege Lisesi Okul Öncesi öğrencileri 3 Aralık 2012 Pazartesi günü başlayan ve bir ay sürecek olan Fransa temasının, ilk gün keyfini yaşadı. Fransızca zümresi öğretmenleri Beste Erbak, Sırma Kuzukulak, Yasemin Özvarlık, Marie M. Yılmaz ve Yasemin Toprak tarafından hazırlanan etkinlikte minik öğrencilere İçinde Fransa’nın simgesi olan Eyfel Kulesi ‘La Tour Eiffel’ anahtarlık ve Fransız millî yiyeceği Croissant çöreğinin bulunduğu paketler verildi. Öğrenciler, ardından da, Fransa’nın başkenti Paris’te şehrin ortasından geçen Seine nehrinde, şehri gezdiren “Bateaux - Mouches” gemiye binerek Fransızların ünlü bereleriyle temsili Fransa yolculuğuna çıktı.
Les élèves de l’Ecole Maternelle de Özel Ege Lisesi ont participé avec plaisir au premier jour du mois « Français »qui a eu lieu lundi 3 décembre 2012 et qui durera un mois. Pendant l’activité préparée par les professeures de français Beste Erbak, Sırma Kuzukulak, Yasemin Özvarlık, Marie M. Yılmaz et Yasemin Toprak, Les enfants ont reçu des paquets contenant un porte clé « Tour Eiffel », symbole de la France et un croissant, l’aliment national du pays. Ensuite, les élèves portant le fameux béret français sont partis en voyage à bord du bateau- mouche pour une visite de Paris sur la seine.