Özel Ege Lisesi Okul Öncesinde IV. Çocuk Belgeselciliği Projesi “Vücudumuzun Bilmecesini Çözüyoruz” teması ile gerçekleştirildi.  2015 Kasım ayında konuyla ilgili çalışmaya başlayan minik öğrenciler, etkinlik kapsamında çeşitli seminerler aldı. Özel Ege Lisesi Bilim Kurulu Üyesi Dr. Onur Akpınar ile okul öncesi öğrencileri fen laboratuarlarında deney ve inceleme yaparak vücudun bölümleri ve iskelet sistemiyle ilgili pek çok çalışma gerçekleştirdi. Ayrıca öğrencilerimiz çalışmalarının bir bölümü ile Özel Ege Lisesi Okul Öncesi Bilim Şenliği’ne de katılmışlardı.

Yaklaşık 5 ay süren projeyle ilgili görsel ve sanatsal çalışmalarını konuk salonumuzda sergileyen öğrencilerimiz sergiyi ziyaret edenlerden tam not aldı. Çocukların araştıran, sorgulayan, bağlantı kurabilen, bilimsel düşünebilen ve akıl yürütme becerilerini geliştiren çalışma, başarılı bir sunumla sonlandırıldı. Okul öncesi öğrencilerimiz ile öğretmenlerimizi uzun soluklu ve yaratıcı çalışmalarından dolayı kutlarız.