Toprak altında yaşayan canlı dostlarımızı araştırıyoruz ve inceliyoruz. Okul Öncesi Çocuk Belgeselciliği-3 projesi kapsamında “Toprak Altında Yaşayan Canlı Dostlarımız ve Yaşamları” konusuyla ilgili bilgilendirme semineri yapıldı. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. H.Hüsnü Kayıkçıoğlu tarafından yer altında yaşayan canlılarla ilgili okul öncesi öğrencilerimize bilgi verildi.

Öğrencilerimiz seminere konuyla ilgili ilginç soruları ile interaktif bir şekilde katıldı.  Aynı zamanda öğrencilerimizle deney ve gözlem kutusu oluşturuldu. Bu şekilde öğrencilerimiz hem toprak altında yaşayan canlı dostlarımızdan solucanlar hakkında bilgi sahibi olacaklar, hem de yaptıkları gözlem kutusuyla solucanların yaşamlarını inceleyeceklerdir. Seminer programının sonunda Özel Ege Lisesi Okul Radyosunda okul öncesi öğrencilerimizden Bilsay Eliş ve Esila Turgut’un sorularıyla Sayın Hüsnü Kayıkçıoğlu ile röportaj yapıldı. Eğlenerek öğrenen, araştırmacı ruha sahip çocuklarımız bu serüvende yeni bilgilerle tanışmanın heyecanını yaşadı.