Özel Ege Lisesi okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin nezaket ve görgü kuralları dersi renkli görüntülere sahne oluyor. Dünyadaki en küçük topluluklardan en gelişmiş toplumlara kadar her kültürün kendine özgü nezaket ve görgü kuralları vardır. Bu kurallar kuşaktan kuşağa aktarılarak varlıklarını sürdürürler. Toplum hayatını kolaylaştıran, iletişimi ve uyumu güçlendiren bu kurallar miniklere Nezaket ve Görgü dersinde İffet Diler tarafından anlatılıyor. Bir dönem boyunca süren derslerde öğrencilere selamlaşma, teşekkür etme, büyüklere saygı, küçüklere sevgi, birlikte yaşama, empati gibi konular anlatıldı ve çeşitli örneklerle uygulama yapıldı.

Dersin konusu gereği öğrenciler yemek masasında bir araya geldi. Sofra adabı bölümünde öğrencilere önemli bilgiler veren öğretmenimiz İffet Diler dersiyle ilgili görüşlerini şu şekilde ifade ediyor. “Hep yaşamın hızlandığından söz ediyoruz. İşte bu çalışmayla biraz yavaşlamak, kendimizi anlamak ve tanımak istedik. Hayat gerçekte ne istiyor.  Özlediğimiz, arayıp bulmak istediğimiz ne?  Bu soru bizi kültüre,  Anadolu'nun görkemli güzelliklerine yöneltti. Nezaket yani saygı... Görgü kuralları... Açıkçası birbirini sevme, kucaklama duygusu. Sonsuzluğun merakıyla sağlıklı, düzgün  beslenme ve incelikli sözcükleri seçerek mutluluk kavramına ulaşabilme.  Sormayı bilen, geçmişle geleceği kucaklayarak şimdinin zarafetini oluşturan,  başarılı gençlerle ülkemizi bütünleştirmek.”