Skip Navigation LinksAna Sayfa Duyurular First Step to Nobel Prize in Physics’te Şeref Mansiyonu Ödülü Bir Kez Daha Özel Ege`nin
29 Eylül 2016

Özel Ege Lisesi 12. sınıf öğrencisi Egemen Akar, Polonya Bilimler Akademisinin fizik alanına ilgi duyan lise öğrencileri arasında düzenlediği “First Step to Nobel Prize in Physics - Fizikte Nobel Ödülüne İlk Adım” yarışmasında Honourable Mention (Şeref Mansiyonu) ödülünü kazandı. Uluslararası çapta 24 yıldır sürdürülen yarışmaya,  “Developing single atom thickness graphene based electrode for bended or curved electronic devices – Bükülebilir veya katlanabilir elektronik cihazlar için grafen temelli tek atom kalınlığında elektrot geliştirilmesi” isimli fizik projesi ile katılan öğrencimiz Polonya Bilimler Akademisi tarafından diploma ile ödüllendirildi. 60’dan fazla ülkeden lise düzeyinde  2000’in üzerinde araştırmacının katıldığı yarışmada toplam 24 araştırmacı ödüllendirilmektedir.

Geçtiğimiz yıl aynı yarışmada 12. sınıf öğrencimiz Ozan Yücel Şeref Mansiyonu Ödülü’nü kazanmış ve ödüle layık görülen 10 kişiden biri olarak Polonya Bilimler Akademisi Fizik Enstitüsü tarafından üç haftalık bir eğitime davet edilmişti. İki yıl arka arkaya dünyanın en prestijli fizik yarışmasında ödül alan öğrencilerimizi, Danışman Öğretmeni Mehmet Halil Civek’i ve bilim kurulumuzu kutlarız.

{ Geri }
Online : 84     Günlük Ziyaretçi : 1041