Ana Sayfa > Okul Yönetimi > Duyurular
menu_top
menu_bottom
 
  oel   04.03.2010  
e

Yazar Ayşe Yamaç Kitaplarını İmzaladı

Özel Ege İlköğretim Okulu öğrencileri, Mart ayının yazar konuğu olarak okulumuza gelen, çocuk kitapları yazarı Ayşe Yamaç ile bir araya geldi.  Öğrencilerimiz tarafından ilgi ve sevgiyle karşılanan Yamaç, öğrencilerin kendisine yönelttiği soruları yanıtlayıp, kitaplarını imzaladı. İlköğretim öğrencilerimizin okumaya karşı olan ilgi ve dikkatini büyük bir memnuniyetle gördüğünü ifade eden yazarımız öğrencilere yani kitaplarının müjdesini verdi.

Ayşe Yamaç Kimdir?

Ayşe Yamaç, 1960 Afyon-Emirdağ doğumludur. Aydın-Ortaklar Eğitim Enstitüsünü bitirmiştir. Diyarbakır, Afyon, Samsun, Kars ve Eskişehir’in ilçe ve köylerinde yirmi bir yıl öğretmenlik yapmıştır. Emeklidir. Eskişehir’de yaşamaktadır.
Öykü, şiir ve denemeleri bir çok dergi ve internet sitesinde yayınlanmıştır. Yazarın  Öykü, şiir ve çocuk edebiyatı alanlarında onu aşkın ödülü bulunmaktadır: Bunlardan bazıları;
Bu Yayınevi Fantastik Öykü Yarışması İkinciliği (2003) (İncili Kavak)
Eskişehir Sanat Derneği Öykü Yarışması, Mansiyon (2005)
Aykırı Sanat Kısa Öykü Yarışması (2005) Jüri Özel Ödülü
Samim Kocagöz Öykü Yarışması, Cengiz Yörük Özel Ödülü (2005)
Özgür Pencere Kadın Öyküleri Yarışması, Mansiyon (2005)
Eskişehir Sanat Derneği Şiir Yarışması, Üçüncülük (2005)
Eskişehir Sanat Derneği Çocuk Edebiyatı Ödülü (2006)
Aykırı Sanat Kısa Öykü Yarışması Başarı Ödülü (Birincilik) 2006

Eserlerinden Bazıları:

Sokak Çocuğu ,Uçurtmalar Düşmesin, Gökyüzü Yolculuğu, Kara Bulut, Yıldızları Süpürelim, Işığa Doğru, Kırmızı Araba, Umut Yolcuları, İncili Kavak ( 2004),
Ali’nin Öyküsü (2005),Düşlerin Ötesi (2007), Sokaklar Düş Yangını ( 2007), Yazgülü (2008), Gezegenler Arasında (2008), İki Yunus (2009)