Skip Navigation LinksAna Sayfa Duyurular Atamızı Sevgi, Saygı ve Minnetle Andık
14 Kasım 2016

Fotoğraf albümü için tıklayınız.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 78. yıl dönümünde sevgi, saygı ve minnetle andık. Özel Ege Lisesinde gün boyu yapılan tören ve etkinliklerle Atatürk’ün Selanik’te başlayıp Dolmabahçe’de son bulan hayatı, “Mustafa’dan Atatürk’e” konusuyla anlatıldı.

Tüm öğrencilerimizin katıldığı bahçe töreni 10 Kasım 2016 Perşembe günü saat 9.05’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Türkçe Öğretmeni Leyla Atalay Gökoğlan’ın “10 Kasım” konulu konuşmasının ardından Lise Öğrencisi İpek Akyol “Sendendir Atatürk”  adlı şiiri okudu, İlkokul Öğrencisi Bade Meçik “Atatürk” konulu bir konuşma yaptı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 78. Yıldönümü Anma Töreni ise saat 10.00’da Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde yapıldı.  Tören Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan,  57. Topçu Tugay Komutanı Topçu Albay Ertuğrul Sağlam, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İlçe Millî Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Özel Ege Lisesi Kurucu Temsilcisi Yansı Eraslan, Eraslan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Eraslan, Özel Ege Lisesi Eğitim Yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencileri ile diğer okullardan gelen eğitimcilerin katılımıyla gerçekleşti.

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Yelda Kantarcıoğlu ve Simge Akkın yönetiminde lise öğrencilerinin sahnelediği “Mustafa’dan Atatürk’e” konulu sunum konuklar ve öğrenciler tarafından beğeniyle izlendi.  Atatürk’ün düşünce yaşamına yön veren öğretmenler, yazarlar ve onların kitaplarının konu edildiği sunumun ardından saat 14.00’te İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sahne aldı. Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan repertuvarları ile 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileriyle buluşan koronun solisti Eda Özay Başaloğlu oldu.

10 Kasım Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerin resim çalışmalarından ve Atatürk’ün fotoğraflarından hazırlanan Atatürk Resim ve Fotoğraf Sergisi ile Özel Ege Lisesi Kütüphanesi tarafından derlenen Atatürk Kitapları Sergisi Yüksel Eraslan Kültür Merkezi fuayesinde izlenime sunuldu.

Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Tüm dünyaya ilham veren ilkeleri ve eserleri yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

{ Geri }
Online : 84     Günlük Ziyaretçi : 1041