2001 mezunu Deniz; lise 2. sınıfta başladığı ağır çalışma programına, Amerikan üniversiteleri sınavına girebilmek için yoğun ingilizce çalışmalarını da ekledi. Sabah saat 5' te kalkıp okuldan önce yüzme çalışmaları ve okuldan sonra tekrar yüzmeye geri dönüp aynı tempoda pratik yapmak kolay değildi onun için. Hedefini başarmak için yorgun bir halde ders çalışmaya devam etti. TOEFL ve SAT sınavlarından aldığı istenilenin üzerinde ki puanlarla NCAA' den kabul ve 4 yıllık tam burs kazanmasıyla (65.000 $ ın üzerinde) Indiana' daki Indianapolis üniversitesine kabul edilmesiyle çalışmalarının ödülünü aldı.

Indianapolis Üniversitesi 1902' de kuruldu ve ortabatı master üniversiteleri arasında en yüksek yeri aldı. Üniversitenin erkek rekor yüzme takımı NCAA II okulları arasında GPA (3:00)' da takımca 11. olmasının yanında, Amerika Kolej Yüzme Antrenörleri Birliği tarafından da dikkat çekti. 2003 yılı NCAA II yarışmalarında da ayrıca rekor kırarak 10. olarak bitirdi.

Deniz, 400 metrede 8. olarak All-American onur mansiyonu kazandı.

Deniz şimdiye kadar 2 üniversite mektubu aldı ve şimdi takımdaki 3. yılında ve bireysel karışık ve kurbağalama sitilinde yüzüyor. Bilgisayar Bilgi Sistemleri üzerine temel eğitimini görmekte ve destekleyici olarak Bilgisayar Bilimleri ve Matematik görüyor.

IUPUI' nın davetlisi olarak 11 Ekim 2003' te düzenlenen sezon açılışı yarışında 1:28:10 dereceyle 200 m. serbest sitil bayrak takımı üyesi olarak 2. oldu. 1 Kasım' da Ashland' de düzenlenen Great Lakes Kolejler Arası Athletic yarışında Deniz 200 m. kurbağa sitilinde 1. ve 400 m. bireysel karışıkta 3. oldu.

Deniz' i tüm bu başarılarından dolayı kutluyor, bu sezon ve gelecekte de hem akademik hemde yüzme dallarında ona sürekli başarı diliyoruz.