Özel Ege Lisesinden Geçenler

Adı ve soyadı : Anıl Şengel

Lisans (üniversite ve bölüm) : Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi

Yüksek lisans / doktora : Celal Bayar Üniversitesi S.B.E Sağlık Hizmetlerinde İletişim A.B.D

Kısa özgeçmiş : 1988 yılında doğdum. 2006 yılında Özel Ege Lisesi’nden mezun oldum. 2012 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum. Manisa Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezinde çalışıyorum.

Özel Ege’deki yıllarınız nasıldı? Hayatımızdaki en önemli sınavlardan birine çalışma sürecinde kaliteli eğitimci kadrosuyla modern bir okulda geçirme fırsatımız oldu.

Sizce Özel Ege, öğrencilerine nasıl bir katkı sağlıyor? Özel Ege Lisesi okul dersleri haricinde bir çok konuda öğrencilerine görüş açısı katan, vizyonunu ve misyonunu belirleyen, bunlara ulaşmasında yardımcı olan eğitim kurumudur.

Özel Ege’nin sonraki yaşantınız üzerinde nasıl bir etkisi oldu? Özel Ege Lisesi’nin yaşantım üzerindeki en büyük etkisi bana mesleğimi kazandırması oldu.

Özel Ege’deki yabancı dil öğretimiyle ilgili olarak ne düşünüyorsunuz? Özel Ege Lisesi’ne  gelmeden önceki lisemde almanca eğitim almış olmama rağmen tekrardan İngilizce temellerimi atan öğretmenlerimizin gösterdiği ilgiyi başka herhangi bir okulda bulamazdım.

Özel Ege yıllarınızda hangi ders dışı faaliyetlerde bulundunuz? Masa Tenisi, Basketbol. Yüzme

Okulla ilgili olarak en iyi hatırladığınız şey neydi? Edinilen güzel dostluklar.

Özel Ege’de okuyan / okumak isteyen öğrencilere neler tavsiye edersiniz? Okulda geçirdikleri yılların değerini daha iyi anlamalarını tavsiye ederim.

Fotoğrafta Anıl Şengül yine bir Özel Egeli olan ve aynı zamanda kendisiyle aynı üniversite ve fakülteden mezun olan Onur Bulut ile birlikte.