Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkileri garanti etmesinin  yanında İlker, aynı zamanda Augusta State üniversitesinden kazandığı bursla Uluslararası ilişkiler okumaktadır.

Augusta State şu anki ismini 1996 yılında Georgia' nın üniversite sistemi pek çok okulun ismini değiştirmesiyel aldı. Okulun kökleri 1783 yılına dayanır ve Georgia' nın en büyük 2. şehrindedir.

İlker 9. sınıfta yurtdışında okuma amacına yönelik çalışmalarına başlamıştır. Bu doğrultuda sınavları, aktiviteleri ve bu çalışmalar için bir plan hazırladı. Kulübümüzün ilk MUN temsilciliği olan Florida MUN da asıl delege olarak yer aldı. TOEFL, SAT gibi sınavlardan aldığı yüksek başarısıyla çalışmalarının ilk karşılığını gördü.

İlker; Georgia' da Türkiye ve Türk Kültürü üzerine sunumlar yaptı. İlker ile gurur duyuyoruz, onu canı gönülden kutluyor ve ileriki çalışmalarında başarılar diliyoruz.