Alper KANYILMAZ, 2001

PROSteel 2006

ULUSLARARASI ÇELİK YAPI PROJESİ

ÖĞRENCİ YARIŞMASI SONUÇLANDI

Türk Yapısal Çelik Derneği ve Borusan Mannesmann Boru tarafından düzenlenen, Borusan Mannesmann Boru ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Uluslararası PROSteel Çelik Yapı Projesi Öğrenci Yarışması 2006 sonuçları belli oldu. Yapı-Endüstri Merkezi'nce organize edilen yarışmada 19 üniversiteden 151 öğrenci 40 ekip oluşturarak kıyasıya yarıştı.

Çelik malzemeyle yaratıcı çözümler geliştirmek, Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin birlikte çalışmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen Uluslararası Çelik Yapı Projesi Öğrenci Yarışması PROSteel 2006 sona erdi. Prof. Dr. Harun Batırbaygil, Necati Çeltikçi, Yaşar Marulyalı, Prof. Dr. İhsan Mungan, Prof. Dr. Ali Muslubaş, Prof. Dr. Hasan Şener ve Prof. Dr. Nesrin Yardımcı'dan oluşan jürinin 40 projeyi değerlendirildiği yarışma sonucunda ilk üçün yanı sıra bir ekip Borusan Mannesmann Özel Ödülü, üç ekip de Teşvik Ödülü almaya hak kazandı.

11 Mayıs 2006 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 127 No'lu Salon'da saat 17.00'de jüri üyelerinin katılımıyla gerçekleşecek kolokyumun ardından düzenlenecek törende ödüller sahiplerini bulacak. Törende ayrıca katılan tüm ekiplere Yarışma Katılım Belgesi verilecek ve yarışmaya katılan tüm projelerin yer aldığı PROSteel 2006 kitabı sunulacak. Ödül töreninin ardından açılacak sergide tüm projeler 25 Mayıs 2006'ya dek İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde izlenebilecek.

PROSteel yarışması gelenekselleşiyor

Borusan Mannesmann Boru Genel Müdürü Tayfun İşeri ve Türk Yapısal Çelik Derneği Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı, yarışmaya geniş bir öğrenci kitlesinin başvurmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, yarışmanın 5 yıl boyunca düzenlenmeye devam edileceğini belirttiler.

PROSteel 2006 Çelik Yapı Projesi Öğrenci Yarışması'na ödül sponsoru olarak Arcelor International, Corus, Çimtaş, Erdemir, Gülermak ve Rozak destek verdi.

I.Ödül

SELAHATTİN TÜYSÜZ YTÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK
BORA ÇETİN İTÜ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ

II. Ödül

HASAN DENİZ ODTÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK
JURTIN HAJRO ODTÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK
FATMA ALİOSMAN ODTÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK
ALPER KANYILMAZ ODTÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ

III. Ödül

ERHAN VURAL YTÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK
HASAN SITKI GÜMÜŞSOY YTÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK
OZAN ÖZDİLEK YTÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK
ADNAN ONAR SELÇUK Ü. MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAK. İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ

BORUSAN ÖZEL ÖDÜLÜ

MUZAFFER KORKMAZ İTÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK
RIDVAN EMRE ÖZTÜRK İTÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK
ŞAFAK DELİCE İTÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK
SABAHATTİN KULU İTÜ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ

TEŞVİK ÖDÜLLERİ (EŞDEĞER OLARAK)
Jüri ödüller dışında, değerlendirme kriterlerine farklı düzeyde başarılı çözümlemelerle cevap arayan üç projeye oybirliği ile Teşvik Ödülü verilmesini kararlaştırmıştır.

MELEK DURU TAKIŞ YTÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK
ESER ERGÜN YTÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK