İlköğretim Kurumu Müdürü, Ortaokul Müdür Yardımcısı, Ortaokul Rehberlik Bölümü, İdari Birimler Amiri, Muhasebe, Halkla İlişkiler, Eğitim Araçları Koordinaörü, Ulaşım Ofisi, Revir, Konferans Salonu, Okul Radyosu ve ortaokul sınıfları A Blokta bulunmaktadır.

ZEMİN KAT

A blok zemin katta okulumuzun, konferans salonu, fuaye, okul radyosu, idari ofisler, revir ve ulaşım ofisi bulunmaktadır.

KONFERANS SALONU

267 kişilik koltuk kapasitesi ile yılın her döneminde kendi alanında uzman konuklara ev sahipliği yapmaktadır.  İyi bir liderin sadece akademik yönü güçlü olan kişi değil, aynı zamanda topluluk önünde kendini ifade edebilen kişi olması gerektiğine inanılan Özel Ege Lisesinde, öğrenciler yıl içerisindeki bazı oyun, gösteri ve sunumlarını konferans salonunda sahnelemektedir. Daha yüksek sayıda katılımın gerektiği etkinlikler Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde yapılmaktadır.

REVİR

Okulumuzda sağlık hizmetleri profesyonel bir sağlık şirketi tarafından yürütülmektedir. Tam gün görev yapan bir doktor ve hemşire sorumluluğunda günlük sağlık hizmetlerinin  yanı sıra öğrencilerin göz ve diş taramaları da revirde yapılmaktadır. 2014 yılında yenilenen okul revirinde üç hastanın aynı anda yatabileceği ayrı yataklı bölümler oluşturuldu.  Acil sağlık ihtiyaçlarına yönelik merkezi oksijen gaz sistemi kuruldu.

Okul doktoru belirlediği konularda veli - öğrencilere  yönelik bilgilendirme  seminerleri  düzenlemekte, bu amaçla sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılmaktadır. Tıp alanında uzman kişiler okulumuzda konuşmacı olarak konuk edilmektedir. Okulun sağlık birimi, acil durumlarda müdahale edebilecek ilk yardım kapasitesine sahiptir. Okulumuzun  sağlık hizmetlerinin kalitesi Sağlık Bakanlığı tarafından verilen teşekkür belgesi ile değerlendirilmiştir.

OKUL RADYOSU

Özel Ege Lisesi eğitim-öğretim alanındaki ilklerine bir yenisini daha ekleyerek Özel Ege Lisesi Okul Radyosunu kurmuştur. Okul Radyosu, 10 Kasım 2012 Cumartesi günü deneme yayınına başlamış, o tarihten itibaren öğrencilerimizin için keyifli ve eğitici bir çalışma ortamı olarak, okul hayatındaki yerini almıştır. Türkçe başta olmak üzere İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde yayın yapan Radyo Özel Ege’de kültür, sanat, müzik ve haber programları öğrenciler tarafından hazırlanmakta, günün 24 saati internet üzeriden yayın yapılmaktadır.

Özel Ege Lisesinin kuruluşunun 25. yılında yayın hayatına başlayan Radyo Özel Ege, okul radyoculuğu anlamında ilkler arasındaki yerini almıştır. Radyomuzda teknolojik ve fiziksel üstünlük, müzik arşivinin oluşturulması ve lisanslama gibi konularda azami özen gösterilerek öğrencilere profesyonel bir çalışma ortamında yayın yapma olanağı sunulmuştur.

Özel Ege Lisesi Okul Radyosu

Her yaş grubunun ayrı binalarda eğitim gördüğü okulumuzda A bloğu ortaokul sınıflarına ayrılmıştır. Tüm sınıflarda akıllı tahta (data projeksiyon cihazı, bilgisayar, Ebim, dokunmatik) ve internet bağlantısı bulunmaktadır. Sınıflar ortalama 50 metre kare bir alana sahip olup maksimum 24 öğrencinin eğitim alabileceği standarttadır ve sıralar iki kişiliktir. Sınıflarımız merkezi ısıtma ve soğutma sistemine sahiptir.