Liderlik
Yerleşke
Fiziksel Donanım
25. Yıl Ormanı

Özel Ege Lisesi, kuruluşundan bu yana eğitim alanındaki tüm teknolojik ve pedagojik gündemi yakından izler. Eğitimin kalitesini yükselteceğine inandığı araçların, teknolojinin ve fiziksel koşulların oluşması adına ciddi yatırımlar yapar. Anasınıfından 12. sınıfa kadar tüm sınıflarda, ayrıca fizik, kimya, biyoloji ve fen laboratuvarlarında akıllı tahta sistemi, data projeksiyon cihazı, bilgisayar ve internet bağlantısı bulunmaktadır. Tüm binalar merkezi ısıtma ve soğutma sistemiyle iklimlendirilir.

2008 yılında modern mimari yapısı, tüm ihtiyaçlara yanıt verebilen fiziksel ve teknik özelikleri, 573 kişilik koltuk kapasitesi ile hizmete giren Yüksel Eraslan Kültür Merkezi ise son teknolojik özelliklere sahip ışık ve ses sistemi ile donatılır. Spor sarayındaki spor salonunda, yüzme havuzunda ve okul öncesi eğitim binasında kapalı devre kamera sistemi mevcuttur. Açık alanlarda kullanılmak üzere çeşitli özelliklerde ses sistemi, ilköğretim ve lise binalarında müzik ve anons sistemi bulunur. Bilgisayar laboratuvarları ve diğer mekânlarda 108 adet bilgisayar sadece öğrencilerin kullanımına sunulur.

Okulda 2006 yılından bu yana “Akıllı Kart Sistemi” kullanılmaktadır. Öğrencilerin bu sistemle okul mağazası, kantin-kafeterya, servis ve yemek hizmetleri, kütüphane gibi alanlarda nakit kullanmadan ihtiyaçlarını karşılaması mümkün kılınmıştır.

© 2011 Özel Ege Lisesi. Tüm hakları saklıdır. Adres : 119/1 Sokak No:3 35050 Bornova - İzmir / TÜRKİYE
Telefon : +90 232 375 28 28 (pbx)
Faks : +90 232 375 14 44
E-posta : info@egelisesi.k12.tr