Liderlik
Yerleşke
Fiziksel Donanım
25. Yıl Ormanı

Özel Ege Lisesi, anadilimiz Türkçe’de eğitim veren bir kurumdur. Bununla birlikte her öğrenci birinci yabancı dil dersi olarak İngilizce, ikinci yabancı dil dersi olarak Almanca veya Fransızca dillerinden birini alır.

Okulda farklı sınıf gruplarına haftada 10 ila 15 saat arasında yabancı dil dersi verilir. Çocuklarımız, en küçük öğrencilerimizin devam ettiği anasınıfından itibaren İngilizce’ye ek olarak ikinci yabancı dil dersi (Almanca veya Fransızca) görmektedir. Anasınıfları ile 1. sınıflarda yabancı dil derslerinin tamamı yabancı öğretmenler tarafından verilir. Daha üst sınıflarda ise yabancı dil derslerinin bir bölümüne yabancı öğretmenler girer.

Yabancı Diller bölümünde Türk öğretmenlerin yanı sıra Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya, Polonya, Romanya gibi değişik ülkelerden gelen öğretmenler görev yapar. Yabancı dil öğretmenleri gerek yurt içi, gerekse yurt dışındaki (İngiltere, Amerika, Fransa, Almanya) eğitim çalışmalarına katılarak mesleki becerilerini geliştirir.

© 2011 Özel Ege Lisesi. Tüm hakları saklıdır. Adres : 119/1 Sokak No:3 35050 Bornova - İzmir / TÜRKİYE
Telefon : +90 232 375 28 28 (pbx)
Faks : +90 232 375 14 44
E-posta : info@egelisesi.k12.tr