Liderlik
Yerleşke
Fiziksel Donanım
25. Yıl Ormanı

Özel Ege Lisesi pozitif bilimlere, Türkçe’ye ve Türk dilinin doğru konuşulup yazılmasına daima ayrı bir önem verir. Öyle ki dilin doğru kullanılmasına kurumsal değerlerinde, “Türkçe’yi sevmek, korumak ve doğru kullanılmasına özen göstermek” maddesiyle vurgu yapar. Okul, Türkçe ve edebiyat alanında 2002 yılından bu yana “Günaydın Edebiyat” Öykü, Şiir ve Masal Yazma Yarışması’nı düzenleyerek tüm gençleri okumaya ve yazmaya teşvik etmenin övüncünü yaşar. Gençleri ülkemizin önde gelen yazarlarıyla buluşturmaya ve yeteneklerini sınayacakları ortamları oluşturmaya çalışır. Yarışmanın düzenlenmeye başlandığı 2002-2012 yılları arasında öykü, şiir ve masal dalında 1.773 dosya değerlendirilmiştir. Yarışmanın başladığı tarihten bu yana dereceye giren ve özel ödüle layık görülen tüm eserler yarışmaya özel hazırlanan seçkide yer alır. Amaç, öğrencinin eserini basılı görmekle yazma konusunda etkin bir motivasyon kazanmasıdır.

Özel Ege, matematik alanında 1999 yılından bu yana İzmir ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarını kapsayan Okullar Arası “Matematik Yarışması”nı düzenler. Yarışma akademik düzeyi açısından ele alındığında, bölgesinde bir lise tarafından düzenlenen en prestijli yarışmadır. Ege Üniversitesi akademisyenlerinin ve çeşitli liselerin öğretmenlerinin jüri üyeliği yaptığı yarışma 2012 yılında tüm Ege Bölgesi’ni kapsayarak adını Ege Bölgesi Okullar Arası “Matematik Yarışması” olarak değiştirir. Düzenlendiği 1999-2012 yılları arasında yarışmaya 3.614 öğrenci katılır.

Fen Bilimleri alanında 2003 yılından bu yana İlköğretim ve Ortaöğretim Öğrencileri Arası “Fen Araştırma Projeleri Yarışması”nı yürütür. Fen ve teknoloji, fizik, kimya ve biyoloji branşlarındaki yarışma özellikle son yıllarda Ege Bölgesi’nin de sınırlarını aşarak ülke geneline yayılır. 2011 yılındaki yarışmaya İzmir, İstanbul, Muğla, Eskişehir, Elazığ, Manisa, Aydın, Uşak, Hatay, Tekirdağ, Sinop ve Tokat illerinden 206 proje başvurur. Projeler, Ege ve Dokuz Eylül Üniversitesi fen fakültelerinin fizik, kimya ve biyoloji alanlarında görev yapan akademisyenleri tarafından değerlendirilir. Son olarak 2011 yılındaki yarışmada sergide yer alan projeler kitabı basılır ve gelenek 2012’de de sürdürülür.

Özel Ege Lisesinin amacı, nitelikli bir okul olmanın yanında adı bilimle ve akademik başarıyla özdeşleşmiş, bilime ilgi duyan gençlerin yetiştirildiği bir okul olarak anılmaktır. Okulun kendi yarışmalarına bakış açısı tamamen eğitime hizmet olup, gençlerin ilgi alanlarına uygun faaliyetlerini, projelerini ve çalışmalarını profesyonel bir atmosferde yürütmelerine katkı sağlamak amaçlanır.

© 2011 Özel Ege Lisesi. Tüm hakları saklıdır. Adres : 119/1 Sokak No:3 35050 Bornova - İzmir / TÜRKİYE
Telefon : +90 232 375 28 28 (pbx)
Faks : +90 232 375 14 44
E-posta : info@egelisesi.k12.tr