Liderlik
Yerleşke
Fiziksel Donanım
25. Yıl Ormanı

Özel Ege Lisesi, 2000 yılında Harvard Model Birleşmiş Milletler (ABD) konferansına katılarak ülkemizi temsil eden iki okuldan birisi olur. Bu tarihten itibaren aralıksız olarak katıldığı MUN Konferansı'nda yer alır. Konferansta alınan kararlar Birleşmiş Milletler’e tavsiye kararı olarak gitmekte ve her katılımcı ülke başka bir ülkeyi temsil etmektedir.

Özel Ege Lisesi ülkemizde gerçekleşen Model Birleşmiş Milletler çalışmalarına ise 2007 yılından bu yana katılır. Okul, 2010-2011 öğretim yılında Harvard Model Kongre (Avrupa) çalışmalarına dâhil olur. Bir diğer uluslararası işbirliği olan ve öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimleri açısından önemli fırsatlar yaratan Global Genç Liderler Konferansı’na (ABD) ise gelen özel davet üzerine katılır. Burada öğrenciler dünyanın yine çeşitli ülkelerinden davet alarak gelmiş genç lider adayları, çeşitli uluslararası kurum yöneticileri ve akademisyenlerle bir araya gelerek ekonomi, politika, diplomasi, kültürler arası iletişim ve global sorunlar hakkında bilgi ve deneyim sahibi olur.

Okul, 2008 yılından beri Çin Fudan International School ile değişim programında, Comenius projeleri ve ENO çalışmalarında yerini alır.

© 2011 Özel Ege Lisesi. Tüm hakları saklıdır. Adres : 119/1 Sokak No:3 35050 Bornova - İzmir / TÜRKİYE
Telefon : +90 232 375 28 28 (pbx)
Faks : +90 232 375 14 44
E-posta : info@egelisesi.k12.tr