Liderlik
Yerleşke
Fiziksel Donanım
25. Yıl Ormanı

Okul kurumsal olarak kendi adına sosyal sorumluluk bilincine sahiptir. Öğrencilerinin de erken yaşlarda farklı çalışmalarla toplum hizmeti algısını kazanmalarını ister.

Özel Ege Lisesi Millî Eğitim Bakanlığının belirlediği kardeş okullar için samimi bir gayretle işbirliği yapar ve yardım kampanyaları yürütür. Kardeş okullara kütüphane oluşturma, eğitim aracı sağlama, boya ve teknik malzeme temininin yanı sıra akademik anlamda da destek olur. Özel Egeli 9. ve 10. sınıf öğrencileri kardeş okuldan gelen öğrencilerin akademik seviyelerini yükseltmek amacıyla belli bir program dâhilinde onlara ders verir.

EÇEV ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile 2000 yılından bu yana 9. sınıf öğrencileri hafta sonları dört saatlik programlarla akademik çalışmalarda bulunur. Özel Egeli her 9. sınıf öğrencisi, ihtiyacı bulunan EÇEV ve TEGV öğrencilerine ders vererek en az 25 saatlik toplum hizmeti çalışmasını tamamlamak zorundadır. Özel Egeli öğrenciler buralardaki öğrencilerle İngilizce tiyatro çalışması ve bazı eğitim araçlarının temin edilmesi konularında da birlikte hareket eder.

Okul yönetimi ve Okul Aile Birliği, Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Merkezi (KİTVAK) için yıl içinde çeşitli kermes ve yardım kampanyaları düzenler. Okul Şenliğinde öğrencilerin hazırladığı hediyelik eşya, turşu, reçel gibi malzemelerin satışından elde edilen gelir bu merkeze aktarılır.

Ege Orman Vakfı okulun ve öğrencilerin yoğun fidan bağışları nedeniyle 2009 yılında Özel Ege’ye teşekkür belgesi verir. Okul gelenekselleştirdiği üzere konuşmacı konuklarına çiçek değil, Ege Orman Vakfından temin ettiği fidan sertifikalarını hediye eder.

Özel Ege, 2000 yılından bu yana kutlama mesajlarını ve taziyelerini Türk Eğitim Vakfı aracılığıyla yapmaya ayrı bir özen gösterir. Olanakları sınırlı, yetenekli gençlerin eğitimine yardım etmekten onur duyar.

Özel Ege Lisesi, ülkenin dört bir yanındaki okullardan ihtiyaçlarına yönelik taleplerin ifade edildiği mektuplar almaktadır. Okulumuz kurulduğu günden bu yana her türlü yardımı bu okullar için yapar. İhtiyaçlar özellikle kitap, kırtasiye malzemesi, ayakkabı ve giyecek, hatta test kitabı olarak belirir.

2011-2012 öğretim yılında Özel Ege Lisesi öğrencileri EÇEV ile “Kardeşim de Okusun” ve Mardin Nusaybin Anadolu Lisesi ile “Bilinçli Gençlik Projesi”ni yürütür.

© 2011 Özel Ege Lisesi. Tüm hakları saklıdır. Adres : 119/1 Sokak No:3 35050 Bornova - İzmir / TÜRKİYE
Telefon : +90 232 375 28 28 (pbx)
Faks : +90 232 375 14 44
E-posta : info@egelisesi.k12.tr