Liderlik
Yerleşke
Fiziksel Donanım
25. Yıl Ormanı

Özel Ege Lisesi 2000 yılından bu yana 505 mezun vermiştir. 2012 yılı itibarıyla mezunların %99,60’ı üniversitelere yerleşmiştir. Bu öğrencilerin %33,2’si Bilkent, Boğaziçi, Galatasaray, İTÜ, Koç, ODTÜ ve Sabancı’ya (vakıf üniversitelerine yerleşenlerin 41’i burslu olmak üzere); %28,8’i Ankara, İstanbul ve İzmir’deki diğer devlet üniversitelerine; %13,3’ü üç büyük il dışındaki illerin devlet üniversitelerine; %23,1’i Bilkent, Koç ve Sabancı dışındaki vakıf üniversitelerine (36 öğrenci burslu olmak üzere) ve %1,6’sı Amerikan üniversitelerine (3 öğrenci burslu olmak üzere) yerleşmiştir.

Son üç yıldır mezunların yerleştiği ilk beş bölüm; tıp, endüstri mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, makine mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ve
-bilgisayar mühendisliği oranı ile aynı olmak üzere- inşaat mühendisliğidir.

Özel Ege mezunlarıyla olan bağlarını koparmaz. “Özel Ege Lisesi Mezunlar Derneği” ve her yıl yapılan “Mezunlar Buluşması” ile eski ve yeni öğrenciler bir araya getirilir. Mezun öğrenciler, üniversite hayatları, meslek seçimleri, bursluluk gibi öğrenciler için çok önemli olan konularda deneyimlerini liselilerle paylaşır. Mezun öğrencilerin kariyerleri veya akademik yaşamlarına ilişkin haberlere okul internet sayfasında yer verilir.

© 2011 Özel Ege Lisesi. Tüm hakları saklıdır. Adres : 119/1 Sokak No:3 35050 Bornova - İzmir / TÜRKİYE
Telefon : +90 232 375 28 28 (pbx)
Faks : +90 232 375 14 44
E-posta : info@egelisesi.k12.tr