Liderlik
Yerleşke
Fiziksel Donanım
25. Yıl Ormanı

Özel Ege Lisesini 25 yıl boyunca yönetenlerin ortak yönünü okulu daima bir adım ileriye taşımak ve çok çalışmak olarak ifade edersek yanılmış olmayız. Doğası gereği eğitimciler, daima daha iyi insanlar, daha bilgili bireyler ve elbette daha başarılı öğrenciler yetiştirmek ister. Özel Ege eğitimcinin doğasından kaynaklanan bu istekleri bir zemin üzerinde gerçekleştirmeyi hedefler. Liderlik.

Kurumsal olarak bakıldığında okul; eğitim alanında lider olmayı, kimsenin ayak izine basmadan, kendi doğruları ve eğitimde fark yaratan uygulamalarıyla yoluna devam etmeyi varlığının teminatı sayar. Günü birlik değişimlerden uzak, popüler kültüre mesafeli, esen her rüzgara kapılmayan sağlam bir yapıyla köklerini derinlere salmak, eğitiminde güçlü bir çınar olmak ister. İnsan gücünü bu vizyona göre şekillendirir.

Okulun liderlik anlayışını yetiştirdiği öğrenciler açısından ele almak gerekirse, henüz ana kucağından aldığı öğrencileri birer yetişkin haline getirip 12. sınıftan mezun edene kadar öğrencilerine, sürekli önce kendilerini yönetmelerini, kendilerinin liderleri olarak hayata hazırlanmalarını telkin eder. Onları bu anlayışla eğitir, şekillendirir ve gerekli donanımı kazandırmayı hedefler. Kendisini yönetebilen kişilerin gelecekte ailelerini, işlerini, kurumlarını veya ülkelerini yönetebilecekleri gerçeğinin altını çizer. Bu açıdan bakıldığında “Geleceğin liderlerini yetiştirmek” misyonu ifade etmek istediği anlamı kazanır

© 2011 Özel Ege Lisesi. Tüm hakları saklıdır. Adres : 119/1 Sokak No:3 35050 Bornova - İzmir / TÜRKİYE
Telefon : +90 232 375 28 28 (pbx)
Faks : +90 232 375 14 44