Liderlik
Yerleşke
Fiziksel Donanım
25. Yıl Ormanı

Özel Ege’de kütüphane kurma çalışmaları 1998 yılında bir derslikte ihtiyaç halinde açılan, görevlisi bulunmayan mütevazı bir kitaplıkla başlar. 1999’da D blok en üst katta 600 metre karelik alanda nitelikli kütüphane kurma, kütüphanecilik eğitimi almış kişiler istihdam etme, kitap ve materyal sayısını artırma çalışmaları hızlanır.  Özel Ege Lisesi Kütüphanesi artık okulun gözde bir mekânı olarak eğitim sürecindeki yerini alır.  Satın alma bütçesi sınırsız tutulan kütüphanede mühendislik, tıp, işletme, hukuk gibi alanlarda da kaynaklar temin edilir.

2001-2002 öğretim yılında kullanıcı istatistikleri tutulmaya başlanır.  Öğrencileri okumaya teşvik etmek amacıyla çeşitli ödüllendirmeler yapılır.   Aynı yıl kütüphane derme sayısı ise 25.000 olur.

2006 yılında Türk Kütüphaneciler Derneğine üye olunup zaman içinde kütüphane kapasitesi 90.000’e çıkartılır.  İnternet ortamından kütüphanedeki bilginin taranması, görsel-işitsel bilgiye erişim, okuma oranları gibi kriterler dikkate alındığında kütüphane Türkiye’nin  en iyi okul kütüphaneleri içerisinde gösterilir.  Dört adet grup çalışma odasıyla ve öğrencilerin hizmetine sunulan bilgisayarlarıyla gerek okulun öğrenci, öğretmen ve idari personeline, gerekse -aralarında lisans ve yüksek lisans çalışmaları yapan üniversite öğrencilerinin de bulunduğu- dış kullanıcılara kitap ödünç verme işlemleri sürmektedir.

2011 yılına gelindiğinde Özel Ege Lisesi Kütüphanesi 60.000 eseri bulunan, bölgenin önemli araştırma kütüphanesi olarak bilgi dünyasındaki yerini alır.  2011 yılında elektronik kütüphane çalışmaları hızlanmış; bilgiye erişim sadece kitapla sınırlı kalmayıp gelişen teknolojiyle birlikte veri tabanı çalışmaları başlamıştır.  Halen kütüphane kullanıcıları binlerce makalenin yer aldığı veri tabanlarını ücretsiz olarak kullanabilmektedir

© 2011 Özel Ege Lisesi. Tüm hakları saklıdır. Adres : 119/1 Sokak No:3 35050 Bornova - İzmir / TÜRKİYE
Telefon : +90 232 375 28 28 (pbx)
Faks : +90 232 375 14 44