Liderlik
Yerleşke
Fiziksel Donanım
25. Yıl Ormanı

Özel Ege kurulduğu günden bu yana kültür ve sanatı öğretimin önemli bir unsuru olarak ele alır. Öyle ki sanatla ilgili atölyeler, profesyonel salon ve sergi alanları tamamen ayrı bir blokta İzmir’in kültürel hayatına da renk katan Özel Ege Lisesi Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde yer alır. Kültür merkezi 2008 yılında hizmete girdiğinden bu yana sadece kendi öğrencilerinin değil çeşitli okul, kurum ve kuruluşların da hizmetine sunulur. Özel Ege Lisesi, İzmir’in kültür ve sanat hayatına mimari, teknik ve lojistik özellikleri yönünden nitelikli bir kültür merkezi sunmanın haklı gururunu yaşar.

Yüksel Eraslan Kültür Merkezi, İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Bornova Belediyesi, Bornova İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV), özel tiyatrolar, kendi alanlarında uzman kişiler ve akademisyenlerle yapılan işbirliği sonucunda pek çok opera, bale, konser, sergi, tiyatro ve konferansa ev sahipliği yapar.

Okulun üç ayrı dildeki tiyatro toplulukları, öğrencilerden oluşan müzik grupları, Türk Halk Oyunları ekipleri, kısaca sanata ilgi duyan tüm öğrenciler sahneyi paylaşmanın ve sanata yakınlaşmanın fark yaratan etkisini hisseder.

© 2011 Özel Ege Lisesi. Tüm hakları saklıdır. Adres : 119/1 Sokak No:3 35050 Bornova - İzmir / TÜRKİYE
Telefon : +90 232 375 28 28 (pbx)
Faks : +90 232 375 14 44
E-posta : info@egelisesi.k12.tr