Liderlik
Yerleşke
Fiziksel Donanım
25. Yıl Ormanı

Okul, kendi kültürümüzü merkeze alan bir dünya görüşünden hareketle tüm kültürleri kucaklayabilen, tevazu sahibi bireylerinin varlığıyla övünür. Çok yönlülükten ifade edilmek istenen; akademik alandaki başarıları gerçekleştiren bireylerin sosyal, kültürel ve sportif alanlara da yatkınlığını sağlayabilmektir. Sadece 2010-2011 öğretim yılında 6 spor branşında, 21 okul takımı çalışmalarında, değişik yaş gruplarında 286 lisanslı öğrenci çeşitli müsabakalara katılarak spor yapma imkânı bulur. Benzer bir öğrenci grubu 2012 yılında biri Türkiye dördüncülüğü olmak üzere 17 kupa ve 153 madalya kazanır.

Öğrenciler Millî Eğitim Bakanlığının düzenlediği okullar arası müsabakalarda ülke, il ve ilçe dereceleri elde eder. Özel Ege’de 35 farklı branşta yaş gruplarına uygun etkinlik ve kulüp çalışmaları planlanarak öğrencilerin değişik dallarda kendilerini ifade edebilmesi hedeflenir. Bu çalışmalar okul saatleri içinde ve uzman eğitim kadrosu tarafından verilir. Öğrenciler, özel bir yetenekleri olup olmamasına bakılmaksızın dramadan satranca, yüzmeden basketbola, scrabble etkinliğinden fotoğrafçılığa, stratejik go oyunundan dansa kadar ilgi duyduğu etkinliğe katılabilir ve kendini geliştirebilir. Öğrencilerin, herhangi bir spor dalında veya akademik ortamda ne kadar yetenekli olduğu değil, ne kadar istekli olduğu dikkate alınır ve mümkün olduğunca fırsat eşitliği sunularak kendini keşfetmesine olanak sağlanır.

İlköğretim ve lisede Türkçe, Fransızca ve İngilizce Tiyatro topluluklarında yer alan öğrenciler drama yeteneklerini pekiştirip sergilerken yabancı dillere üst seviyede hâkim olmayı başarır. Lisemizde, 2008 yılından bu yana Millî Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu onayıyla Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler dersleri verilen İzmir’deki ilk ve tek lise olur. 2012 yılında ise seçmeli ders çeşitliliğini 10’a yükseltir.

Özel Ege Lisesi, öğrencilerinin akademik başarılarının yanında sosyal yönü kuvvetli, entelektüel anlamda birikime sahip, sporun pek çok branşını tanıyan, güzel sanatlara ilgi duyan, takım çalışmasına uyumlu, toplum önünde kendini ifade edebilen, yabancı dillerle tanışık bireyler olmasını hedefler.

© 2011 Özel Ege Lisesi. Tüm hakları saklıdır. Adres : 119/1 Sokak No:3 35050 Bornova - İzmir / TÜRKİYE
Telefon : +90 232 375 28 28 (pbx)
Faks : +90 232 375 14 44
E-posta : info@egelisesi.k12.tr