Liderlik
Yerleşke
Fiziksel Donanım
25. Yıl Ormanı

Özel Ege Lisesi kuruluşundan bugüne kadar spor alanında başarılı çalışmalar yaparak İzmir’de en fazla okul takımıyla sahaya çıkan birkaç kurumdan biri olur. Atletizm, basketbol, binicilik, futbol, tenis, voleybol ve yüzmede millî takımlara giden Özel Egeliler okulu başarı geleneğiyle temsil etmeye devam eder.

Okul çeşitli branşlarda bireysel ve takım hâlinde Türkiye ve İzmir dereceleri elde eder. 1997-1998’den bu yana takım hâlinde elde edilen 34 İzmir şampiyonluğu, 29 İzmir ikinciliği, 31 İzmir üçüncülüğü, bir Türkiye şampiyonluğu, bir Türkiye ikinciliği, dört Türkiye üçüncülüğü, bir Türkiye dördüncülüğünün yanında bireysel olarak yüzlerce öğrenci madalya kazanır. 2010-2011 öğretim yılında 6 spor branşında 22 okul takımı, değişik yaş gruplarında 300’e yakın lisanslı öğrencisi bulunan Özel Ege Lisesi, 2011-2012 öğretim yılında 17 kupa ve 153 madalya kazanır. Özel Ege Lisesi, spor kültürünün yoğun olarak yaşandığı bir eğitim kurumu olma özelliğini ilerleyen yıllarda da sürdürecektir.

Başarılı sonuçlar elde edilmesine zemin sağlayan tesislerin varlığı okulun spora ve sporcuya verdiği önemin bir ifadesi olarak belirir. Özel Ege Lisesi öğrencilerini, velilerini ve çalışanlarını spor yapmaya teşvik eder. 2004 yılında hizmete giren Özel Ege Lisesi spor sarayı sağlıklı yaşam merkezi, yarı olimpik yüzme havuzu ve spor salonu ile sadece okulda spora ilgi duyanlara değil, İzmir’de gerçekleşen pek çok çekişmeli müsabakalara ev sahipliği yapar.

Kapalı spor tesislerine ek olarak okulda basketbol, voleybol ve futbol oynamaya elverişli açık spor sahalarıyla öğrencilerin sporla iç içe olmaları hedeflenir. Özel Ege, var oluşundan bu yana ulusal ve uluslararası platformda sporcular yetişmesine olanakları çerçevesinde katkı sağlamayı bir sorumluluk olarak benimser.

© 2011 Özel Ege Lisesi. Tüm hakları saklıdır. Adres : 119/1 Sokak No:3 35050 Bornova - İzmir / TÜRKİYE
Telefon : +90 232 375 28 28 (pbx)
Faks : +90 232 375 14 44
E-posta : info@egelisesi.k12.tr