Liderlik
Yerleşke
Fiziksel Donanım
25. Yıl Ormanı

Okul, var olduğu günden bu yana neredeyse akademik mükemmellik ve bilim ile özdeşleşmiştir. Bilimi sevmek basit bir akademik anlayıştan ötedir. Okulda proje çalışmaları her yılın haziran ayında başlayıp bir sonraki yılın mayıs ayında sona eren uzun ve yorucu bir maraton olarak algılanır.

Öğrencilerin fizik, kimya, matematik, biyoloji, fen ve bilgisayar alanında hazırladığı projeler, TÜBİTAK yarışmaları başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli üniversite ve liselerinin açtığı yarışmalarda yüz akı başarılara imza atar. 2000-2012 yılları arasında toplam 92 proje TÜBİTAK İzmir Bölge Sergisi’nde sergilenir. İzmir bölgede kazanılan derecelerin yanı sıra ülke genelindeki projelerin değerlendirildiği Ankara’daki sergide ve bilim olimpiyatları finallerinde bir altın, iki gümüş, altı bronz madalya ve üç teşvik ödülü kazanılır. Bunlara ek olarak altı öğrenci bilim olimpiyatları ülke finalinde yarışır; dört proje ise ülke sergisinde yer alır.

Yine 2000 yılından bu yana Özel Egeliler; Güneydoğu Akdeniz Çevre Projesi (SEMEP), Model Birleşmiş Milletler (MUN), Dokuz Eylül Üniversitesi Lise Öğrencileri Arası Proje Yarışması, AB Comenius Programı, Ulusal Çevre Olimpiyatları (INEPO), Ege Mucitlerini Arıyor Proje Yarışması (İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü), Avrupa Birliği Gençlik Konferansları, Özel MEF Okulları Araştırma Projeleri Yarışması, İstanbul Çevre Okulları Çevre Konvansiyonu, Avrupa Bilim Eğlence Gecesi, Uluslararası Eğitim Bilim Olimpiyatları, TÜBİTAK “Bu Benim Eserim” Proje Yarışması, Acıbadem Üniversitesi “Fikrine Sağlık” Proje Yarışması, I SWEEEP “International Sustainable World Energy Engineering Environment Project Olympiad”, “International Science Fair” (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi), Özel Ege Lisesi Fen Araştırma Projeleri Yarışması, The Mathematical Association of America (MAA) tarafından düzenlenen AMC 8 (American Mathematics Contest 8) gibi yarışmalara ve burada adını anamadığımız pek çok yarışmaya katılır. 25 yılın disiplinli çalışma geleneğiyle adı geçen yarışmalarda sayısız derece elde eder.

© 2011 Özel Ege Lisesi. Tüm hakları saklıdır. Adres : 119/1 Sokak No:3 35050 Bornova - İzmir / TÜRKİYE
Telefon : +90 232 375 28 28 (pbx)
Faks : +90 232 375 14 44
E-posta : info@egelisesi.k12.tr