1 Ekim 2007

2001 Mezunu Gülen TÜRKERİ Louis Pasteur Üniversitesi’nde Moleküler ve Hücresel Biyoloji doktora programında

Kıymetli Öğretmenlerim,

Ramazanınız kutlu olsun. Eminim yeni eğitim öğretim yılı okulumuzda en az buradaki kadar güzel başlamıştır. Dönem başı işlerinin yoğunluğu ancak hafifledi. Daha önce göndermek isterdim bu bilgileri. Umarım genc arkadaşlarıma yardımcı olabilirim.

Özel Ege Lisesi 2001 mezunu olarak değerli öğretmenlerimiz rehberliğinde Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümüne devam ettim. Üniversitede okuduğum süre içinde de İsviçre Zurich Universitesi’ndeki Moleküler Biyoloji programlarına da aktif olarak katıldım. Viroloji bölümünde yaptığımız çalışma sonucunda gen tedavisi üzerine bir makalemiz (Herpes simplex virus 1 amplicon vector-mediated siRNA targeting epidermal growth factor receptor inhibits growth of human glioma cells in vivo) Molecular therapy : the journal of the American Society of Gene Therapy dergisinde yayınlandı.

Bilkent Üniversitesinde tamamladığım lisans programından sonra doğrudan Louis Pasteur Üniversitesi’nde Moleküler ve Hücresel Biyoloji doktora programına kabul aldım. Burada yürüttüğüm çalışma kardiovasküler sistem hastalıklarının patolojisinde ve tedavisinde rolü olan proteinler üzerine.

Bilim dünyasında bulunmak çok güzel. Kariyerimi ve hayatımı şekillendirmem konusunda Özel Ege Lisesi’nin bana kazandırdığı sağlam değerlerin önemi yadsınamaz. Bana, okulumuzda eğitim ve öğretim görme imkanını sağladığınız için size çok teşekkür ederim. Hayata atılmanın ilk basamağında olan genç arkadaşlarıma da sorularında yardımcı olabilirsem çok mutlu olurum. Bu adresten bana kolaylıkla ulaşabilirler.

Hepinizi çok özledim görüşmek üzere

Gülen Türkeri
UMR 7175-LC1